Smartoptics söker nu en junior valideringsingenjör!

Smartoptics söker nu en junior valideringsingenjör!

Är noggrannhet något du känner extra för och gillar test och dokumentation? Vi har jobbet för dig! Ansök redan idag då urval sker löpande!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med kvalificering och test av optiska transceivers. Du kommer tillsammans med ledande leverantörer på området från hela världen arbeta med kravställning och specifikationer vilket innebär regelbunden support och kontakt med dessa leverantörer. Som Kvalificeringsingenjör kommer du att jobba med olika instrument, tempraturkammare och annan hårdvara i labbmiljö för att kvalificera prototyper och samples från leverantörer. En tjänst med fokus på kvalitetssäkring där det förekommer utredningar, dokumentation och att skriva rapporter.

Din profil

Skallkrav:
 • Civil- eller högskoleingejör inom Elektro, fysik, teknisk fysik eller någon annan hårdvarunära ingenjörsexamen
 • Svenska & Engelska i tal och skrift
 • Tekniskt intresserad
Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av test och kvalificering
 • Tidigare erfarenhet att ha jobbat med ledande leverantörer från hela världen
 • Kännedom om laserdiod, APDer och PINdiod
 • Kännedom om fiberoptik och transmission
 • Kännedom om optiska transceivrar (DWDM, CWDM och 4WDM)
För Smartoptics är det viktigaste med rätt inställning och driv! Är du prestigelös, nyfiken av dig, har viljan att alltid driva saker framåt samt är en energispridare? Då kommer du passa perfekt in!

Smartoptics erbjuder:
 • Friskvårdspeng
 • Mobil & arbetsdator
 • 6 veckors semester
 • Privat tjänstepension
 • Privat sjukvårdsförsäkring
 • Flexibla arbetstider
 • Bonusprogram
Villkor

Start; Omgående 2/1-2020
Ort: Stockholm Kista
Omfattning: Heltid
Arbetstider: 8-17
Mer info
Kontaktperson Max Adsjö
Telefon 0722 31 18 78
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smartoptics sitter i fräscha lokaler i Kista bara 5 min promenad ifrån tunnelbanan och Kista galleria.
De är idag 35st på kontoret i Sverige och totalt drygt 60st i bolaget.

Smartoptics erbjuder innovativa optiska nätlösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi fokuserar på att lösa de tekniska utmaningarna i näten och öka våra kunders konkurrenskraft. Vår kundbas består av tusentals företag, statliga kunder, molnleverantörer, "internet exchanges" samt kabel- och telekomoperatörer.
Vi använder oss av moderna principer för mjukvaruutveckling och ökar nätens effektivitet genom att alltid arbeta för öppna nät. Detta gör det möjligt för våra kunder att bredda sin leverantörs- och teknikbas, förbli flexibla och minimera sina kostnader.
Våra lösningar är baserade på öppna nätstandarder och används i olika tillämpningar i metro- och regionala nät som i allt högre utsträckning bygger på tjänster och specifikationer från datacentermiljöer. Produkterna vi levererar är baserade på egenutvecklad hård- och mjukvara och kompletteras med ett värdeökande tjänsteerbjudande.
Smartoptics är ett skandinaviskt företag grundat år 2006. Vi samarbetar med ledande leverantörer av teknik och nätlösningar och har erhållit en stor mängd certifieringar och godkännanden från stora leverantörer av switch- och lagringslösningar som Brocade, Cisco, HPE och Dell EMC. Vi har en global räckvidd genom vår egen försäljningsorganisation och mer än 100 affärspartners, inklusive distributörer, OEM och VAR.
Vi sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa.

Framtiden AB finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.