Kravanalytiker sökes till Brottsförebyggande rådet

Kravanalytiker sökes till Brottsförebyggande rådet

Jobbar du kravanalytiker idag och söker dig till nya utmaningar?
Gillar du både IT-kravställningen samtidigt som du har ett öga för verksamhetsnära frågor? Är du intresserad av att vara på en arbetsplats som hanterar en viktig del av samhällets utveckling?
Sök redan idag!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som kravanalytiker hos BRÅ (Brottsförebyggande rådet) ingår du i IT-avdelningen som består av cirka 20 medarbetare. Du ingår där i ett kravanalytikerteam som arbetar med prioriterade kravuppgifter och stödjer utvecklingsteamen. Arbetsuppgifterna innebär att kravställa i de befintliga system som BRÅ använder sig av, men även att ta fram nya kravställningar för projekt som kommer upp som förslag. I din vardag innebär det att du medverkar eller håller i möten samt har kontakt med andra enheter samt de externa myndigheter som berörs av IT-enhetens verksamhet. Det är kravanalytikern som i samråd med bland annat verksamhetsrepresentanter, IT-arkitekt och systemutvecklare tar fram behov och krav kring IT-stöd och säkerställer att de utreds och dokumenteras. Mer information om arbetsuppgifterna lämnas under en eventuell intervju hos Framtiden AB.

Din profil

Krav
  • Relevant utbildning exempelvis datavetenskap, systemvetenskap eller liknande
  • Erfarenhet som kravanalytiker, att kunna omsätta verksamhetsbehov till krav på IT-stöd
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Det meriterande om du tidigare har arbetat som systemutvecklare.

Som person har du lätt att anpassa dig till nya händelser i din vardag. Du är prestigelös och tänker ur verksamhetens bästa. Du är hjälpsam och ser saker lätt ur ett helhetsperspektiv. Du är även pragmatisk och praktiskt inriktad. Struktur är ett självklart val för dig. För att axla denna roll ser vi att du både vill jobba IT-nära samt verksamhetsnära. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Plats: Centrala Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställning: Tillsvidare, Brå tillämpar 6 månaders provanställning
Vi behandlar ansökningar löpande, skicka in din redan idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brottsförebyggande rådet (Brå) har som uppgift att främja brottsförebyggande arbete inom utveckling, värdering, tillämpad forskning samt information inom det kriminalpolitiska området. Myndigheten ansvarar också för Sveriges officiella kriminalstatistik och inom ramen för regeringens jämställdhetspolitik har Brå i uppdrag att integrera ett jämställdhetsperspektiv i kunskapsproduktionen. Brå vill i rekrytering ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. På kontoret på Tegnérgatan i Stockholm sitter ca 150 medarbetare.

Framtiden AB arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd direkt av Brottsförebyggande rådet!