Junior mjukvaru-ingenjör till ett av Sveriges främsta företag

Junior mjukvaru-ingenjör till ett av Sveriges främsta företag

Har du en stor passion för Linux och vill hjälpa vår kund att utforska de senaste teknikerna och trenderna inom mjukvarufältet?

Dina arbetsuppgifter

Mjukvaruutvecklingsinsatsen engagerar flera team, med distribuerat ansvar, att samarbetar för att integrera sina respektive delar i systemet. Som mjukvaruingenjör ingår du i ett utvecklingsteam med ett komplett funktionsansvar. Vår kund tror att en öppenhet, där allas åsikter är välkomna, är en förutsättning för både individens, och den gemensamma, utveckling framåt.

I profilen mjukvaruingenjör med specifikt kompetensområde i Linux ingår bland annat:
  • Fortsätta utveckla och förvalta befintligt Linux-distro med tillhörande utvecklingsmiljö
  • Ta fram portningar av U-Boot för nya datorkort i ovannämnda utvecklingsmiljö
  • Tidigt vara med och planera/granska designen av nya datorkort tillsammans med vårt hårdvaruteam
  • Aktivt påverka val av exempelvis CPU, minnen och andra diskreta komponenter som påverkar dina arbetsuppgifter när datorkortet väl ska köras igång
  • Bryta ner och planera arbetsuppgifter mot respektive projekt
Din profil
  • Civilingenjörsexamen inom något av; datavetenskap, distribuerade system, datornätverk, informationsteknik eller systemteknik.
  • inriktning mot inbyggda system
  • Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen
  • Svenska och Engelska i tal och skrift
Meriterande är något av följande:
Kubernetes, Docker, Artifactory, Jira, Git, Ansible, Groovy, ActiveMQ, cmake, LLVM/clang, Coverity, Continous Integration/Delivery/Deployment, Agil utvecklingsmetodik, Self-contained containers, microservices

Villkor

Start: Omgående/vid överenskommelse
Placering: Järfälla
Omfattning: Heltid, dagtid med flexibla arbetstider

Du kommer vara uthyrd via Framtiden som konsult första 6 månaderna för att sedan gå över i anställning hos vår kund.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 feb 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är inriktad mot högteknologi inom försvarsindustri, civil säkerhet samt luftfart och deras produktportfölj omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem. De har även system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning. Hos vår kund får du chansen att vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem och de levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Framtiden AB finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.