Payment & Debt Collection specialist till Fortum!

Payment & Debt Collection specialist till Fortum!

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. Vi förser våra kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Vi sysselsätter cirka 8000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Vår omsättning under 2018 uppgick till 5,2 miljarder euro och 57% av vår kraftproduktion var CO2-fri. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. www.fortum.se
Billing & Debt Collection tillhandahåller fakturerings, samt krav och kredit tjänster för både Fortums interna och externa kunder (Ellevio, Stockholms Gas, Caruna, Hafslund Nett). Verksamheten är organiserad i fyra enheter i Finland, Sverige och Norge, inklusive ett separat inkassobolag i Norge. Enheten producerar över 35 miljoner fakturor per år samt därmed tillhörande betalningar och krav. Det finns en stark drivkraft för att ständigt förbättra vår serviceleverans och en önskan att ta till vara på varje kundmöte på bästa sätt. Enheten har idag ca 135 anställda.

Om tjänsten

Inför kommande år står vi inför stora förändringar, detta ser vi som väldigt spännande och önskar en driven person som vill vara med på resan. Därför ser vi gärna att du trivs i förändring och är positiv. Du arbetar med kunden i fokus och är proaktiv i dina arbetsuppgifter. Som person beskrivs du som nyfiken och lösningsorienterad!
I rollen som kravhandläggare kommer du att hantera en stor mängd varierande administrativa arbetsuppgifter. Du hanterar en stor mängd inkommande telefonsamtal, främst från vara slutkunder men även från våra samarbetspartners (montörer och inkassopartner), kundtjänst, kronofogden och socialtjänsten. Det du främst kommer att få göra är inom kravprocesserna för Fortum, Ellevio, Stockholm Gas samt Gasnätet Stockholm. Du kommer även få vara en del av utredningar och projekt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du arbetar med:
  • Förfrågningar från vår inkassopartner
  • Konkurshantering
  • Olika typer av invändningar
  • Bestridanden
  • Genomgång och planering av kommande frånkopplingar
  • Inkommande mail
  • Post och ärendehantering mm.
Du hanterar ditt arbete självständigt och tar egna initiativ.

Vem är du?

För att kvalificera dig behöver du minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet helst inom området, samt en gymnasieutbildning i grunden. Det är positivt om du till detta har ytterligare utbildning, erfarenhet inom energibranschen eller kravhantering. Goda kunskaper inom Officepaketet är önskvärt. Du har även goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Om verksamheten

Du kommer att arbeta i en grupp på 20 personer som har en god teamkänsla. Vi hjälps åt tillsammans för att nå ett bra resultat och har kul under tiden. Förutom kravhantering arbetar gruppen med reskontra och kredithantering.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Mer info
Kontaktperson Li Hedström
Telefon 0703774830
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (9 dagar kvar)