Lönespecialist till Fortum

Lönespecialist till Fortum

Vi på Fortum arbetar med att driva förändringen mot en renare värld, ett arbete och en förändring där våra medarbetare spelar en viktig roll, och här hoppas vi att du vill vara med på vår resa. Är du en erfaren löneadministratör som vill utvecklas vidare och arbeta i en internationell miljö, så är det här rätt roll för dig!

Vad ska du göra?

Som lönespecialist hos oss kommer du att bli en del av vårt nordiska löneteam och arbeta brett med frågor kopplade till lön och förmånsområdet. Då våra löner är outsourcade kommer du att vara huvudkontaktperson till vår löneservicebyrå och säkerställa att processerna sköts på ett professionellt och effektivt sätt. Du kommer primärt att fokusera på den svenska organisationen och du rapporterar till vår nordiska lönechef som sitter i Finland.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar som ingår i rollen är:
  • Kravställare och kontaktperson tillsammans med det nordiska löneteamet gentemot outsourcingbyrå
  • Ansvara för rapportering och kontroll av löner och säkerställa kvalitet och effektivitet
  • Delta i serviceprocessutveckling och projekt kopplat till löneområdet
  • Ansvara för förmåner - beräkning av sociala avgifter och skatt
  • Att hålla sig uppdaterad kring lagar och regler kopplat till löneområdet
  • Stötta HR teamet kring arbetet med Expats
Vem är du?
För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av en roll som löneadministratör eller motsvarande i vilken du har arbetat självständigt med hela löneprocessen. Du har genom tidigare erfarenhet skaffat dig en bred kunskapsbas inom lön och förmånsfrågor som möjliggör för dig att koordinera dessa frågor på ett professionellt sätt gentemot externa och interna kontaktytor.

Vidare tror vi även att du uppfyller nedanstående kriterier:
  • Du trivs med att arbeta med siffror och har goda kunskaper i Excel samt Officepaketet i stort
  • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av redovisning samt tidigare arbetat med expats
För att trivas hos oss ser vi att du är en ambitiös och driven person som trivs med att ta egna initiativ och att planera ditt eget arbete. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och kan beskrivas som en administrativ stjärna. Du har hög integritet och tycker det är motiverande när det ställs höga krav på din leverans i arbetet. Självklart har du en positiv attityd och har lätt för ett etablera relationer med människor.

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Vi tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen.

Vi har ungefär 9 000 medarbetare i 10 länder som är engagerade i frågor om hållbarhet, energi och cirkulärekonomi. Hos oss på Fortum sätter vi våra medarbetare främst, och personalens säkerhet och välbefinnande är mycket viktigt för oss. Alla våra aktiviteter bygger på våra värderingar nyfikenhet, ansvar, integritet och respekt och styrs av vår uppförandekod.

Idag är vårt kontor beläget i Hjorthagen men vi kommer att om cirka 6 månader att flytta till nya lokaler i Solna.

Nyfiken?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 15 december, 2019. För att veta om du är rätt person innehåller våra processer både tester och intervjuer. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men ser fram emot att få din ansökan via länken.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (1 dag kvar)