Senior Internrevisor till Folksam

Senior Internrevisor till Folksam

Vill du vara med och bidra till att Folksam når sina mål? Är du ekonom, jurist samt har erfarenhet av revision och/eller arbete med intern styrning och kontroll inklusive riskhantering? Då kan du vara den internrevisor vi söker!

Internrevisionsavdelningen ansvarar för att oberoende och objektivt utvärdera Folksam Liv-gruppens verksamhet. Internrevisionens huvudsakliga uppgift är att granska och utvärdera företagsstyrningssystemet, inklusive den interna styrningen samt riskhanteringen och därmed bidra till att verksamheten når sina mål. Syftet är att medverka till att utveckla och effektivisera verksamheten genom att lämna råd och synpunkter.

Avdelningen rapporterar direkt till styrelserna i Folksam Liv med dotterbolag och tillhör administrativt koncernstaben. Du blir en av sju medarbetare inom Internrevision Liv och utför även delvis gemensamma granskningar med Internrevision Sak.

Det här gör du som Senior Internrevisor på Folksam
Som internrevisor är din uppgift att granska och bedöma om riskhantering samt styrnings- och ledningsprocesser är ändamålsenliga. Då Folksam är en stor organisation med många bolag och olika verksamheter är arbetet varierande och du får möjlighet att sätta dig in i och lära dig mycket om hela verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;
  • Planera, genomföra och rapportera granskningar både muntligt och skriftligt
  • Medverka vid framtagning av riskanalys och revisionsplaner
  • Medverka vid framtagning av internrevisionens sammanfattande rapportering så som delårsrapporter och årsrapporter
  • Vara internrevisionens kontaktperson för utvalda bolag och verksamhetsområden.
Är du den vi söker?
Du som söker har akademisk utbildning med ekonomisk eller juridisk inriktning eller annan relevant högskoleutbildning. Vi tror att du har minst fem års erfarenhet från arbete med intern- eller externrevision i en större organisation eller i rollen som konsult. Tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen, förståelse för försäkringsaffären och kunskap om de regelverk som omgärdar försäkring och tjänstepension är meriterande. Det är även meriterande om du är certifierad internrevisor (CIA).

För att lyckas i rollen har du en god analytisk förmåga och är såväl självständig som initiativtagande. Du är trygg i din roll och driver processer samt samarbetar gärna med dina kollegor. Som person är du nyfiken och öppen samt har en utvecklad kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten samtidigt som du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på tfn, 073-303 34 66.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.