Kris- och kontinuitetssamordnare

Kris- och kontinuitetssamordnare

Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande resa med att fortsätta utvecklingen av Folksams kontinuitetshantering och krisberedskap.

Att ha en väl fungerande kontinuitetshantering och krisledning är en framgångsfaktor för att Folksam ska kunna leva upp till vår vision att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Dessutom har myndigheter och affärspartners förväntningar och krav på att Folksam ska ha en väl fungerande kontinuitetshantering och krisledning.

Koncernsäkerhet är en central sektion som stödjer hela Folksam med dotterbolag i alla säkerhetsfrågor, som personsäkerhet, informationssäkerhet, kris- och kontinuitetshantering och fysisk säkerhet. Folksam har sedan länge arbetat aktivt med kris- och kontinuitetshantering, genom ett gemensamt ledningssystem för informationssäkerhet och kontinuitetshantering.

Det här gör du som kris- och kontinuitetssamordnare på Folksam

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Bidra i arbetet med att organisera, driva och utveckla Folksams processer och styrande regelverk för kontinuitetshantering och krisledning.
  • Stödja verksamheters arbete med kontinuitetshantering och krisledning.
  • Stödja samverkan mellan affärsverksamheter och gemensamma funktioner (t ex IT).
  • Stöd vid utläggning av verksamhet.
  • Samverkan med närliggande processer, t ex riskhantering och incidenthantering.
  • Övrigt säkerhetsarbete beroende på behov, intresse och kompetens (personsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet)
Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller jämförbar erfarenhet med några års erfarenhet av att arbeta med krisberedskap och kontinuitetshantering. Du är en god kommunikatör/utbildare och god skribent med erfarenhet av att skapa handlingsplaner och styrande dokument. God kännedom om försäkringsbranschen och försäkringskunskap är meriterande.

Som person är du självgående, ordningsam och drivande. Du har även god kommunikations- och samarbetsförmåga och du trivs med att ha många kontaktytor och samarbeten men även med att arbeta självständigt. Förändringar ser du som en spännande utmaning och du bidrar gärna i utvecklingsarbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 18 april 2021. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta koncernsäkerhetschef Carl Wern, 08-772 65 75.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson Folksam
Telefon 0771-950 950
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Folksam
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (6 dagar kvar)