Business Controller

Business Controller

Vill du arbeta i en utvecklande roll där du har många kontaktytor och får möjligheten att vara med på en spännande förändringsresa? Vi söker nu en serviceinriktad Business Controller som är intresserad av kontinuerligt förbättringsarbete.

Det här gör du som Business Controller på KPA Pension
Du ingår i en grupp med tre personer som ur ett affärsperspektiv ansvarar för KPA Pensions övergripande finansiella uppföljning och rapportering. Du kommer att arbeta i en bred roll med goda förutsättningar för att utvecklas och växa. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara på driftskostnader och budget- och prognosarbete. Därmed har du kontaktytor och samarbete med alla delar av KPA Pension och flera enheter på Folksam.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driftskostnadsuppföljning
  • Koordinera, samordna och vidareutveckla budget- och prognosprocessen
  • Analysera och sammanställa finansiell rapportering och annan ekonomisk analys
  • Stödja organisationen med underlag och utredningar till uppdrag och utredningar samt bidra i olika förändringsprojekt
  • Vara användare och kravställare för budget- och prognosverktyget Cognos TM1
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå. Du har minst ett års arbetserfarenhet som controller, analytiker, revisor eller motsvarande, gärna inom finans- eller försäkringsbranschen. Du behöver mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Som person är du självgående, noggrann och tycker om att ta en samordnande roll. Du är affärsmässig, serviceinriktad och prestigelös med intresse av att hjälpa andra och du trivs med att samarbeta. Du är en analytisk person som kommunicerar tydligt och är medveten om mål och kvalitetsstandards samt van vid att ta egna initiativ. Vi förutsätter att du har väldigt goda kunskaper i Excel.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 6 mars 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta ekonomichef Robin Paulsson, 073-423 59 23.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Ann-Charlotte Tollqvist 08-665 04 48 och Handels Mikael A Carlsson, 070-831 51 32.
Mer info
Kontaktperson Robin Paulsson
Telefon 086650488
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar
Sista ansökningsdag 6 mars 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.