Utvecklings- och processorienterad Ekonom till Folksam

Utvecklings- och processorienterad Ekonom till Folksam

Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och söker en utvecklings- och processorienterad Ekonom som kommer att tituleras Verksamhetsspecialist. Har du ett brinnande intresse för effektivisering, processer, redovisning och rapportering? Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker! Du får här möjligheten att arbeta i ett bolag med högt i tak, där alla vill väl och blickar gemensamt framåt och där engagemang, ansvarstagande och hållbarhet är viktigt.

I denna roll ingår du i Sektion Ekonomi. Sektionen består av ca 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten Ekonomi och Finans. Ekonomisektionens målsättning är att vara kostnadseffektiv och leverera finansiell rapportering med rätt kvalitet utifrån externa krav och de interna kundernas behov.

Det här gör du i rollen
Du kommer att tillhöra avdelningen Bokslut och rapportering inom sektion Ekonomi. Du kommer att arbeta nära Bolagsekonomer, Redovisningsekonomer, Rapporteringsekonomer, Redovisningsansvariga och övriga Verksamhetsspecialister inom sektionen. Du kommer därutöver att ha kontakt med exempelvis Systemleverantörer.

Folksam arbetar enligt agila principer och du kommer att arbeta med utveckling i bolagets tvärfunktionella agila team inom Folksam. Det agila arbetssättet är relativt nytt och det finns fortsatt mycket att utveckla där du kan vara med och bidra. Du kommer att hantera komplexa redovisningsfrågor, inriktat mot både sak- och livförsäkringssidan. Du kommer att delta i hela processen som löper över många avdelningar och system inom Folksam. Som Verksamhetsspecialist har du en central roll vad gäller utveckling, förvaltning och kravställning kring verksamhetsprocesser, redovisningsflöden och systemstöd.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • Delta i utvecklings- och förvaltningsuppdrag för att utveckla, förbättra och integrera.
  • Säkerställa korrekta redovisningsflöden kopplat till bokslut och rapportering.
  • Kravställa och testa redovisningsflöden vid förändringar i produkter, system och regelverk samt säkerställa att nyss nämnda krav genomförs.
  • Säkerställa att lagar och regelverk externa/interna uppfylls vid införande av nya system eller vid förändringar i befintliga system.
  • Driva och delta i komplexa utredningar inom redovisningsflöden.
  • Felsökning i redovisningsflöden.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning ekonomi/redovisning/revision eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna på ett större företags ekonomifunktion, alternativt har du arbetat som revisor under flera år. Vi ser att du har minst fem års erfarenhet från att ha arbetat med mycket komplexa redovisningsflöden och utvecklingsarbete. Du kan med fördel ha erfarenhet av försäkringsredovisning och då komma från försäkringsbranschen eller annat finansiellt institut. Men vi ser även att du kan komma ifrån en större transaktionsrik verksamhet och har viljan att lära dig försäkringsredovisning.

Vidare ser vi att du har goda kunskaper i lagar och regelverk inom redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av komplexa utredningar och kravställning. Du behärskar Office-paketet väl. För rollen krävs också att du behärskar engelska väl i både tal och skrift.

För att trivas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse för och kunnande inom redovisning. Vi söker dig som är nyfiken och har viljan att förstå, utveckla och kvalitetssäkra redovisningsflöden och processer. Du besitter en god analytisk förmåga, drivs av utmaningar och av att hitta lösningar. Du kommer att vara delaktig i olika utvecklingsområden inom verksamheten, varpå vi lägger stor vikt vid en god samarbetsförmåga och viljan till att arbeta mot gemensamma mål. Det är viktigt att du dels är trygg i att driva på i sakfrågor, liksom att du har förmågan att lyfta blicken och lyssna in dina kollegor. Du arbetar strukturerat och är bekväm med att hantera ett högt tempo, liksom med att arbeta i projekt med olika långa tidshorisonter.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Caroline Björk på tfn, 073-303 34 66.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.