Försäljningschef

Försäljningschef

Om rollen och vad vi erbjuder
Vi är marknadsledande inom vår bransch. För att fortsätta vara marknadsledande söker vi nu dig som vill leda vår B2B säljkår.

Som försäljningschef hos oss på FM Mattsson -Mora Group har du fullt personalansvar över våra 13 säljare som verkar runt om i Sverige. Du coachar, leder, inspirerar och stöttar - vår övertygelse är att riktigt bra ledare krattar manegen för sina säljare, förstår att gruppens framgång är ens egen framgång och premierar goda resultat. I din roll är du professionell, affärsmässig och har en god förmåga att räkna på affärer. Du kan delegera ansvar och är skicklig på time management, både för dig själv och säljarna.

Tillsammans med dem representerar du våra välrenommerade varumärken Mora Armatur och FM Mattsson till B2B-segmentet. Våra kunder består av grossister, installatörer och proaktiv försäljning gentemot konsulter och föreskrivande led.

Din vardag består av stor frihet under ansvar. Du har inget eget kundansvar men samreser ofta med säljarna och är operativt engagerad i affärer utifrån ett stöttande perspektiv. Du deltar vid mässor, kundevent och demos hos våra kunder tillsammans med säljkåren. På säljkickoffer och säljmöten är du ett föredöme och bidrar med engagemang, helikopterperspektiv, affärsmässighet och tankar kring morgondagens försäljning inom vår bransch. Om du värdesätter ett trygg, stabil och samtidigt nytänkande arbetsgivare så har du kommit rätt. Hos oss får du möjligheten att påverka och vara en verklig nyckelspelare för hur vi ska utveckla vår B2B försäljningsorganisation.

Du ingår i ledningsgruppen för sälj- och marknad och rapporterar till vår skicklige Försäljning- och marknadsdirektör Mikael Östbring.

Du utgår från vårt kontor på Norra Stationsgatan i Stockholm och är bosatt i Stockholm med omnejd.

Om ditt ledarskap
Som ledare är du erfaren och prestigelös. Du kommer in med ett know-how i hur du fungerar som chef och faller sig naturligt för dig att leda andra. I vår bedömning kommer vi att lägga stort fokus på ditt affärsmannaskap och din förmåga att leda, inspirera och motivera dina medarbetare. Du vågar utmana, komma med nya idéer samtidigt som du är en riktigt skicklig relationsbyggare, såväl internt som externt. Du är trygg i din roll som ledare och med din karismatiska, entusiasmerande och drivna personlighet är du en tydlig förebild för modern, proaktiv försäljning. Du förstår vikten av att använda CRM för att skapa en långsiktig och framgångsrik försäljningsstruktur och ditt engagemang och entusiasm smittar givetvis av sig på ditt team.

Vidare söker vi dig som:
  • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, tex IHM eller motsvarande alt. akademisk examen
  • Är i mitten av din karriär som försäljningschef, med ca 5-7 års erfarenhet av fullt (p&l) personalansvar i en verksamhet som bedriver uppsökande B2B-försäljning, företrädelsevis från byggbranschen
  • Är strukturerad, noggrann och självgående
Fick du precis en känsla av att det är dig vi söker? Då ska du söka tjänsten redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Kristin Axelsson. Urval och kandidatdialoger sker löpande - varmt välkommen så snart som möjligt! Vid frågor, skicka gärna ett mail till: kristin.axelsson@salesonly.se. Tack på förhand för att du har överseende med att det kan dröja något längre med återkoppling än vanligt pga julhelger.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

FM Mattsson Mora Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av blandare under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 500 anställda.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 jan (14 dagar kvar)