Ekonomichef Norden till FLOWBIRD, Stockholm

Ekonomichef Norden till FLOWBIRD, Stockholm

Är du ekonomichef och söker dig vidare till ett innovativt företag som ligger steget före?

FLOWBIRD är ett internationellt företag i stark tillväxt och vi söker nu en driven och engagerad person till rollen som ekonomichef Norden. Som ekonomichef kommer du att få ett helhetsansvar för bolagets ekonomifunktion med personalansvar, täta kontakter med de nordiska bolagen och löpande kontakt med koncernens CFO i Paris. Du kommer som ekonomichef att rapportera till VD och ingå i den nordiska ledningsgruppen och din arbetsplats är i fina lokaler i Kista.

Ansvarsområde:

Som ekonomichef kommer dina arbetsuppgifter att vara:
 • Ansvar för den nordiska ekonomifunktionen med personalansvar för 4 personer
 • Ansvara för och kvalitetssäkra månads-, årsbokslut och årsredovisningar
 • Managementrapportering
 • Budget och prognoser
 • Controlling och agera Business Partner med analys och uppföljning av ekonomiska data till VD och operativa chefer
 • Cash Management, skatter samt internkontroll
 • Externa kontakter med t ex revisorer och bank
 • Aktivt delta i den nordiska ledningsgruppen
 • Driva interna projekt för att förbättra, effektivisera och vidareutveckla verksamheten
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med ca 10 års erfarenhet av arbete inom ekonomi samt några års dokumenterad ledarerfarenhet gärna från ett dotterbolag i en internationell miljö. Du har mycket goda kunskaper i redovisning, koncernredovisning, företagsbeskattning samt gärna valutahantering. Vidare har du erfarenhet och kunskap inom controlling och ett stort intresse för affärer och affärsutveckling. Du har en hög IT-mognad, du är van att arbeta i moderna affärssystem samt duktig på Excel. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen som ekonomichef är du van att ta ansvar för en ekonomifunktion, du har integritet, en bra ledarskapsförmåga och du är bra på att skapa en bra laganda. Du är en flexibel person som gillar nya utmaningar. Du är affärsinriktad och kommunikativ och är lösningsorienterad i ditt tankesätt. Du är analytisk, arbetar proaktivt och du är pedagogisk i hur du uttrycker dig mot din omgivning.

Placeringsort: Stockholm

Om FLOWBIRD

Vi skapar parkeringslösningar med en helhetssyn. Vi är parkeringsföretaget som tror på rörelse och älskar när allt flyter på. Innovation driver oss framåt; att bidra till funktionella samhällen, där människor ägnar tid åt det som verkligen är viktigt för dem. Vi är ett globalt företag med kunskapen, erfarenheten och viljan att skapa smarta städer. Vi är kundernas bästa rådgivare och erbjuder användarvänliga, pålitliga och hållbara lösningar. I en föränderlig värld slutar vi aldrig utvecklas. Vi kommer alltid fortsätta hjälpa människor ligga steget före.


FLOWBIRD bedriver verksamhet i över 5 000 städer i 70 länder. Företaget tar ständigt fram nya innovationer och bryter ny mark för att tillhandahålla lösningar.

Läs mera på www.flowbird.group

I denna rekryteringsprocess samarbetar Flowbird med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070 750 22 76 eller Martin Nyström på 070 166 08 11. Intervjuer och urval sker löpande. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2019.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, Ekonomiansvarig, Head of Finance, Finance Manager, Controllerchef, Head of Business Controll, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Senior Business Controller, Controller, Financial Controller, Financial Analyst, Senior Financial Analyst,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)