Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar)

Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar)

II-VI (f.d. Finisar) söker en utvecklingsingenjör till teamet Komponentutveckling

Vill du arbeta i ett dynamisk, snabbväxande och världsledande företag inom optisk kommunikation och sensorer? Vi utvecklar och tillverkar avancerade optoelektriska integrerade kretsar (halvledarlasrar och modulatorer) för datahastighet på 100-tals Gbit/s. Har du tidigare erfarenhet av design och utveckling av optiska komponenter? Som utvecklingsingenjör hos oss på II-VI (two-six, f.d. Finisar) får du möjlighet att arbeta på ett företag med hela tillverknings- och utvecklingskedjan, från halvledarsubstrat till färdigtestad slutprodukt. Välkommen till ett företag med unik teknisk kompetens, trevliga och engagerade kollegor och stark och positiv framtid.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

II-VI (f.d. Finisar´s) praxis är att alltid behandla varje medarbetare som en ansvarig person, där vi tillsammans utvecklar en anda av lagarbete i syfte att uppnå ett gemensamt mål. Vi erbjuder dig en viktig roll som verkar på en framtidsinriktad och global marknad. I vårat kunskapsintensiva R&D team, bestående av ingenjörer och tekniska doktorer, kommer du att jobba med erfarna och engagerade kollegor i en internationell, högteknologisk miljö, där tekniken ligger i framkant.

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
 • Algoritmutveckling för karaktärisering och styrning av våra optoelektriska komponenter. Detta för rubust och pålitlig automatisering av alla kontroll- och karakteriseringssteg produkterna går igenom under utveckling och tillverkning.
 • Design och planering av nya testuppsättningar.
 • Kontinuerlig granskning, förbättring och formellt införande av kontroll-, karakteriserings- och verifieringsrelaterade uppdateringar i enlighet med kraven under hela komponentutvecklings- och tillverkningsfasen såsom:
  • Specifikationsändringar
  • Algoritm/mjukvaruförbättringar/debug
  • Stöd för nyinstallerad processenheter
  • Reducering av testtider
 • Framtagning och uppdatering av all aktuell dokumentation för all mjukvaruutveckling i testprojekten.

 • Bidra med kontinuerlig kunskapsöverföring till andra gruppmedlemmar om relevanta tekniska ämnen, till exempel mjukvaruutvecklingskoncept, återanvändning av bibliotek, optiska komponentegenskaper etc.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du arbetar med flera, parallella utvecklingsprojekt som ställer höga krav på att uttrycka algoritmer, automatisering och styrning av testsystem i form av mjukvara. Viktigt är också förmågan till kunskapsöverföring samt att utveckla och upprätthålla interna och externa kontakter.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har master- eller doktorsexamen i teknik eller naturvetenskap med inriktning mjukvaruutveckling, optoelektronik, elektronik eller fysik. Du har gedigen erfarenhet av mjukvaruutveckling i ett objektorienterat programmeringsspråk, och är duktig på programmering med programmeringsspråken ex. C#, C++ eller Java. Du har kunskaper inom design av algoritmer och optisk kommunikation / halvledare. Vidare kräver rollen att du har en relevant matematisk påbyggnad i exempelvis MatLab, JMP eller Phyton. Du behärskar engelska flytande i såväl tal som skrift.

För att bli framgångsrik i rollen måste du vara ansvarstagande, ha ett stort eget driv och god initiativförmåga. Du är van vid att jobba i komplexa projekt, arbetar systematiskt och mot uppsatta mål. Du är kvalitetsmedveten, kreativ och nytänkande och hittar lösningar både inom-och utanför de traditionella tillvägagångssätten. För att trivas bör du även vara intresserad av utvecklingsfrågor, omvärldsbevakning av det senaste inom ny teknik och innovation. Du har en god kommunikativ förmåga, är bra på att nätverka och skapa goda relationer.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 15 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech