Välkommen till nya Blocket Jobb   Det här är nytt

Verksamhetsnära Business Controller till Keolis

Verksamhetsnära Business Controller till Keolis

Vill du arbeta i en affärsdriven controllerposition med många kontaktytor där du har möjlighet att påverka resultat? Vill du bli en del av en grupp med stark teamkänsla och högt i tak? Om svaren är ja så kan detta vara en position för just dig.

Vi söker nu för vår kund Keolis räkning en ny kollega med stort driv till Business Controllergruppen.
I rollen som Business Controller ansvarar du för ekonomistyrningen inom ett trafikområde och fungerar som ekonomiskt bollplank till trafikområdeschefen. Du är en naturlig del av trafikområdets ledningsgrupp och leder arbetet med budget- och prognosarbetet inom ditt trafikområde.

Du har även ett stort ansvar för att kontinuerligt utveckla rutiner och processer för att säkerställa att verksamheten har bästa möjliga beslutsstöd. Tjänsten innebär rapportering i samband med bokslut, uppföljning av nyckeltal och bevakning av att riktlinjer för ekonomisk uppföljning följs och utvecklas. Naturligtvis deltar du aktivt i controllersgruppens arbete och du bidrar med din erfarenhet och kompetens i övriga företagsövergripande projekt. Du arbetar tätt tillsammans med områdeschefen samt de ansvariga ute på depåerna.

Tjänsten innebär resor till annan ort där depåerna finns 2 gånger i månaden. Rollen är placerad på Keolis huvudkontor i Stockholm och rapporterar till Controllerchefen.

Arbetsuppgifter
  • Driva budget- och prognosprocess förtrafikområdet
  • Ta en aktiv roll som den ekonomiskarepresentanten i trafikområdets ledningsgrupp
  • Ansvara för resultat- ochlönsamhetsanalys
  • Ta fram och vidareutveckla relevantanyckeltal
  • Se behov och anpassa/skapa nya rapporter
  • Initiera, planera och driva projekt
  • Delta i upphandlings-/anbudsprocesser
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av controllerarbete, gärna från outsourcing eller annan personalintensiv verksamhet. Du trivs med att vara affärsnära och kan vara både ifrågasättande och proaktiv i ditt agerande. För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och strukturerad med förmåga att förstå samband och flöden. Det är viktigt att du är en kommunikativ och jordnära person då du är mycket ute i verksamheten.

Keolis Sverige är ett helägt
dotterbolag till den internationella kollektivtrafikkoncernen Keolis Group. Vår affärsidé är att genom lokalt anpassad och hållbar stadstrafik skapa värde för resenärerna, samhället och ägarna. I Sverige är vi 6 000 medarbetare och vi finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Dalarna, Värmland, Östergötland och
Närke. Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag med verksamhet i
16 länder på fyra kontinenter. Keolis erbjuder ett komplett utbud av lokalt anpassade och hållbara lösningar för kollektivtrafik. Läs mer på Keolis.se.


Om du vill vara med på
Keolis spännande resa så ansök idag, intervjuer sker löpande. Vänligen skicka ditt CV i word till philip.dufwa@financerecruitment.se eller ansök via ”ansök-knappen”.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 19 jan (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se