Koncernredovisningschef till Nordward Seafood Group

Koncernredovisningschef till Nordward Seafood Group

Koncernredovisningschef till expansiva Nordward Seafood Group

Har du erfarenhet som Koncernredovisningschef och från en producerande verksamhet? Söker du en ny utmaning och ett yttersta ansvar för redovisningen i en driven och snabbt växande koncern med sunda värderingar? Då kan du vara den vi söker!

Som Koncernredovisningschef har du en central roll och ett yttersta ansvar för koncernens redovisning och finansiella rapportering där du hela tiden strävar mot ständig förbättring av kvalitén. En stor del av rollen kommer även till en början att innebära ett drivande ansvar för systematisering och implementering av nytt rapporteringssystem på koncernnivå.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Säkerställa att samtliga dotterbolag följer koncernens redovisningsprinciper samt local GAAP (utländska dotterbolag) för att säkerställa enhetlig rapportering från samtliga koncernbolag
 • Ansvarig för koncernredovisningen
 • Ansvarig för kontakt med revisorer
 • Ansvarig för att svenska bolagen redovisar skatter och avgifter samt dylikt korrekt
 • Proaktivt jobba/ vara uppdaterad avseende relevanta regelverk samt skillnader mellan svensk och local GAAP i dotterbolag för att säkerställa att koncernredovisningen följer Swedish GAAP (K3)
 • Ta fram finansmanual för koncernen och kravställare vid implementering av koncernrapporteringssystem
 • Onboarding av nya bolag kopplat till redovisning/rapportering för att få in dem på bästa sätt i rapportering med hög kvalité i god tid
Du har i nuläget fyra direktrapporterande personer (två redovisningschefer samt två redovisningsassistenter) vilka finns på plats i Stockholm och Göteborg. Eftersom du har det övergripande ansvaret för all redovisning och rapportering, kommer du även ha ett nära samarbete med redovisningsavdelningen i Danmark som idag består av sex personer.

Tjänsten kommer emellanåt att innebära resor.

Rollen är placerad i Kvalitetsfisk lokaler i Farsta där även Group CFO och CEO sitter samt delar av övriga koncernledningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
 • Akademisk examen.
 • 10-15 års redovisningserfarenhet varav 3+ år som koncernredovisningschef
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar
 • Erfarenhet från producerande verksamhet med lager (gärna FMCG)
 • Mycket starka redovisningskunskaper
 • Erfarenhet från att jobba i koncern med internationella dotterbolag
 • En vilja och erfarenhet av att jobba "hands-on"
 • Drivs av att jobba i föränderlig miljö och av att få möjligheten att sätta sin prägel på redovisnings- och rapporteringsrutiner samt att driva förändringsprojekt
Meriterande:
 • Erfarenhet från förvärvsdriven verksamhet
 • Erfarenhet från att ha jobbat i Visma Business
Du trivs att arbeta självständigt i ett högt tempo samtidigt som du har goda ledaregenskaper. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, interna och externa, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak. Då koncernen både har svenska och utländska dotterbolag är du bekväm med att kommunicera både på svenska och engelska.

Som person har du en öppen personlighet samtidigt som du har ett tydligt affärstänk och är analytisk.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en fartfylld miljö på ett drivet och snabbt växande företag med sunda värderingar där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 24 aug 2020 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se