Group Controller till växande Kvalitetsfisk

Group Controller till växande Kvalitetsfisk

Har du erfarenhet som Financial Controller och har starka redovisningskunskaper? Vill du vara en drivande del i uppbyggnaden av en koncerns controlling-funktion? Söker du en verksamhetsnära roll med affären i fokus? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker nu en Group Controller till bolagets ekonomiavdelning. Rollen är bred där du kommer att vara en drivande del i jobbet att förbättra kvalitén i den operationella rapporteringen och säkerställa att samtliga verksamheter rapporterar enhetligt.

Arbetsbeskrivning:
 • Förbereda månatliga rapporter till ledning, styrelse och ägare
 • Sammanställa vecko- och månadsvisa försäljningsrapporter vilket även innefattar att kunna utmana och kvalitetssäkra den information som mottagits.
 • Driva arbetet kring prognoser och budget.
 • På kort till lång sikt fokusera på att säkerställa kvalitén i och att redovisningen görs korrekt enligt K3 och enhetligt i de två svenska bolagen, Fisk idag och Kvalitetsfisk, samt att kvalitetssäkra rapporteringen från Danmark.
 • Spela en central roll i att under 2020 införa koncernrapporteringsverktyg.
 • Dokumentera processer och rutiner i de svenska bolagen för att på sikt bistå med att bygga en finansmanual för hela koncernen.
 • Bistå koncernens olika funktioner med analysarbete och komma med förbättringsförslag med tydligt lönsamhetsfokus.

I första skedet kommer fokus att ligga på den svenska verksamheten men i framtiden kommer man även att samarbeta med Financial Controller i Danmark. Tjänsten kommer att innebära 2-3 resdagar per månad och då främst inom Norden. Du kommer arbeta nära Group CFO och CEO men har också ett nära samarbete med dotterbolagens redovisningsavdelningar som idag består av totalt fyra personer i Sverige och sex i Danmark.

Tjänsten är placerad i Kvalitetsfisk lokaler i Farsta där även Group CFO och CEO sitter.

Profilbeskrivning:
 • Akademisk examen.
 • Erfarenhet som Financial Controller med starka redovisningskunskaper (K3 eller IFRS).
 • Ett eget driv och en tydlig motivation av utmaningen och möjligheten att bygga koncernens controlling-funktion från grunden.
 • Ett starkt intresse av att förstå och analysera affären och på så vis bidra till att förbättra koncernens lönsamhet.

Meriterande:
 • Har jobbat med koncernredovisning. Du ska inte upprätta koncernredovisningen men meriterande om du kan utmana och kvalitetssäkra.
 • Erfarenhet av att ha jobbat i producerande verksamhet med lager, alternativt jobbat i ett förvärvsdrivet och snabbt växande bolag (gärna inom FMCG).
 • Erfarenhet av att ha jobbat i Visma Business, Pyramid och Mercur.

Du trivs att arbeta självständigt i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter och har lätt att ta in och analysera information.
Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, interna och externa, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak.

Som person har du en öppen personlighet samtidigt som du har ett tydligt affärstänk och är analytisk.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en fartfylld miljö på ett drivet och snabbt växande företag med sunda värderingar där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper

Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se vid eventuella frågor.

Sökord: ekonomi, stockholm, business controller, group controller, controller, financial controller, group account controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 19 juli 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kvalitetsfiskgruppen är den ledande leverantören av fisk och skaldjur, sushiprodukter samt fiskförädling och produktutveckling i Norden.
Koncernen har ett tydligt tillväxtfokus och har sedan bildandet 2018 vuxit kraftigt och består för närvarande av de svenska bolagen Kvalitetsfisk i Stockholm och Fisk idag samt de danska bolagen Copenhagen Seafood, Flying Seafood Group (FSG) och Fiskerikajen. Gruppen har en omsättning runt 1,2 miljarder och 320 anställda med en bred kundbas i alla storlekar och segment.