CFO till Amuse

CFO till Amuse

CFO till Amuse

Är du en driven och pedagogisk CFO som vill hjälpa oss att växa och ta vårt nästa steg? Trivs du med att arbeta verksamhetsnära, har du erfarenhet av startupbolag och triggas du av att få driva arbetet med att bygga en ekonomifunktion från grunden? Då kan det vara dig vi söker!

Som CFO hos Amuse har du en central och viktig roll i företagets fortsatta utveckling och du får möjligheten att vara drivande i vår tillväxtresa. Tjänsten är bred och innebär ett övergripande ansvar för allt från enkel redovisning till större investeringar. Till en början har du personalansvar för en person samt en "dotted line" resurs men vi förväntar oss att du bygger ditt eget team i takt med att företaget växer under de kommande åren.

Du kommer att vara en nyckelperson i Amuses ledningsgrupp där du har en ledande roll i ekonomiskt beslutsfattande. Du rapporterar till bolagets COO.

Huvudkontoret är beläget i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:
  • Leda och driva det dagliga ekonomiarbetet med redovisning och rapportering samt säkerställa transparens och kvalitet i företagets finansiella rapportering
  • Ansvarig för all finansiell planering
  • Stödja ledning och styrelse med nyckeltals- och resultatrapportering, budget- och prognosarbete samt analyser.
  • Vara delaktig i företagets investeringsarbete
  • Upprätthålla kontakter med bank, revisorer och myndigheter samt säkerställa att lagar och regler följs.
Vem söker vi:
Vi söker dig som har akademisk examen i Ekonomie eller likvärdigt. Du har flera års erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter och gärna erfarenhet från startupbolag. Du behärskar Excel på en hög nivå samt har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, skriftligt som muntligt. Ytterligare kompetens som vi värdesätter högt är om du har erfarenhet från arbete med subscription baserad intäktsmodell.

Som person är du drivande och tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter. Du är en prestigelös doer som hela tiden har affären i fokus. Då en stor del av tjänsten handlar om arbete nära verksamheten, är det av yttersta vikt att du är både kommunikativ och pedagogisk samt har en förmåga att tala ekonomi med "icke-ekonomer".

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en rolig och utmanande tjänst på ett framåtlutat och växande företag med många internationella kontakter. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Amuse
Based in Stockholm in the intersection between music and technology is Amuse, the world's first mobile record label. Amuse operates a website, an iOS and Android app to help artists around the world stay in complete control of their music rights. In addition to our apps and website we also run a record company the way it was supposed to be run, artist friendly, and innovative with a twist of data and insights.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på hanna.bulldra@financerecruitment.se vid eventuella frågor.
Sökord: ekonomi, Stockholm, cfo, ekonomichef, startup
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.financerecruitment.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finance Recruitment grundades 2014 av fyra seniora rekryteringskonsulter med en tanke - att bli det självklara valet vid rekryterings- och interimstillsättningar inom ekonomi, bank och finans i Stockholm. Genom att uteslutande arbeta med tjänster inom dessa områden kan vi kalla oss specialister vilket har medfört att vi fått våra kunders fulla förtroende.

Varje rekrytering är unik. För att kunna leverera bäst värde till våra kunder och kandidater har vi valt att dela upp vår organisation i tre olika specialistområden: Finance Recruitment Permanent, Finance Recruitment Interim och Talent Recruitment Permanent & Konsult.

Med marknadens starkaste nätverk och ett tydligt fokus inom vårt specialistområde har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att säkerställa att rätt kandidat tillsätts rätt uppdrag.