Löneadministratör med systemintresse till Fazer

Löneadministratör med systemintresse till Fazer

Är du en systemintresserad löneadministratör som gillar att jobba tillsammans med andra och som värdesätter en arbetsgivare som har "team spirit" högt upp på sin agenda? Läs då vidare! Till Fazer, ett bolag med bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och ett ansvarsfullt sätt att arbeta, söker vi för rekrytering en löneadministratör med stort systemintresse.

Varför ska du välja Fazer?

Det börjar med människor. Du kommer att arbeta i en stimulerande och välkomnande miljö, omgiven av kollegor som inspirerar dig till att göra ditt bästa. Det är ett positivt och glatt gäng, med stort fokus på att skapa de bästa lösningarna för sina medarbetare, som ser fram emot att få en ny kollega till sitt team!

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter består av löneberedning för ca 3800 anställda, tillsammans med dina kollegor i lönegruppen. Utöver det kommer du att administrera lönesystemet och integrationer mellan olika system, arbeta med processförändring samt driva mindre projekt. Detta gör du självständigt och/eller i samarbete med en systemförvaltare. Vidare bistår du organisationen i olika frågeställningar kring lön, tidrapportering och kollektivavtal samt rapporterar pensioner och andra statistikuppgifter till berörda myndigheter.

I rollen som löneadministratör hos Fazer har du mycket kontakt med anställda, chefer och systemleverantör vilket ställer krav på din servicekänsla. Dina arbetsverktyg kommer främst att vara lönesystemet Aditro L samt HR systemet Workday.

Tillsammans med dina kollegor ingår gemensamt ansvar för löpande utveckling och kvalitetssäkring av processer och rutiner kring lön. Du tillhör en välfungerande och stabil lönegrupp bestående av nio personer, där delaktighet och samarbete är en självklarhet.

Vem tror vi att du är?

Du som söker denna tjänst har en påbyggnadsutbildning inom lön och några års erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration för såväl tjänstemän som arbetare. Kanske har du fungerat som superuser eller systemansvarig inom lön? Om inte, önskar vi att du har ett utpräglat intresse för system i allmänhet och lönesystem i synnerhet - med en vilja och önskan att få lära mer. Har du arbetat i Aditro L, Workday, TimePlan och/eller Promark är det meriterande, liksom erfarenhet av lönehantering i ett större företag. Du är van att tolka olika kollektivavtal, är insatt i lagstiftning och regelverk inom området och håller dig regelbundet uppdaterad. Då kontakter med moderbolaget i Finland ingår behöver du, förutom svenska, kunna uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar stort eget ansvar, driver ditt arbete framåt och trivs med att ta en aktiv roll i vidareutveckling av befintliga processer. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Givetvis är du noggrann och kvalitetsmedveten med ett strukturerat arbetssätt och van att hantera deadlines. Då rollen inkluderar många kontakter behöver du vara hjälpsam, stresstålig, ha lätt att kommunicera med andra och ha förmåga att leverera service på hög nivå på ett affärsmässigt sätt. Självfallet hanterar du information och frågeställningar inom lön med hög integritet och gott omdöme.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 mars (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.