Fazer Food Services söker operativ säljchef

Fazer Food Services söker operativ säljchef

Arbetar du som erfaren B2B säljare idag och vill ta nästa steg i karriären eller har du en operativ säljchefsroll och söker nya utmaningar? Triggas du dessutom av både kundvård, nykundsbearbetning, men också av ledarskap och coachning kan detta vara rätt utmaning för dig. Vi söker en operativ och teamorienterad säljchef till Fazer Food Services som ska leda och utveckla nykundsförsäljningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med utgångspunkt från kontoret i Stockholm, Kungsholmen. Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som säljchef på Fazer Food Services ansvarar du för nykundsförsäljningsteamet som idag består av två säljare. Du har många kontaktytor internt som kräver god samarbetsförmåga och teamorientering så som Bid Management, sektorchefer, KAM och Försäljningsdirektör. Det huvudsakliga fokuset i teamet ska vara att identifiera, kontakta och engagera nya potentiella kunder samt driva affär för nya affärsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som säljchef kommer du att ansvara för nykundsförsäljningsteamet på Fazer Food services samt införsäljning, förvaltning och utveckling av (nationella och internationella) nyckelkunder, i anpassning till och samordning med driften. Du leder och utvecklar ditt säljteam samtidigt som du bidrar starkt till försäljningen på egen hand. kundkartläggning, anbudsarbete och samverkan med bland annat sektorchefer och Bid är naturliga inslag i tjänsten, liksom stöttning vid avtalsimplementering och projektering av stora uppdrag.
Som chef coachar du dina medarbetare i försäljning, affärsförståelse och förhandling. Du prioriterar och delegerar affärsmöjligheter och ser till att de rör sig genom säljprocessen, på ett effektivt och välfungerande sätt.

Vem är du?

Vi tror att du som söker har eftergymnasial utbildning inom exempelvis ekonomi/försäljning/kost och näringslära/ledarskap eller motsvarande. Du har gedigen framgångsrik erfarenhet av försäljning inom B2B. Du har flerårig erfarenhet av konsultativ/komplex försäljning i medelstora eller stora företag samt god erfarenhet i säljledande position med budget- och personalansvar. Vidare har du god systemkunskap, behärskar hela Officepaketet samt behärskar både svenska och engelska proffesionellt, i både tal och skrift.

I denna rekrytering väger personliga egenskaper och ledarskapsförmåga tungt. Tjänsten som säljchef på Fazer kräver en driven och operativ person som sätter laget före jaget. Din förståelse för kommersiell affärslogik är stor liksom färdigheterna i att skapa/sälja lösningar och upplevelser till Fazers kunder. Du har en inlyssnande och coachande personlighet och är naturligt relationsskapande. Vidare är du strukturerad och processorienterad med god förmåga att prioritera och få saker att hända. Ditt engamenag och driv smittar av sig, liksom din skicklighet i taktisk försäljning och komplexa affärer.

Ditt entreprenörskap och ditt kreativa förhållningssätt genomsyrar din personlighet och du har förmågan att förmedla visioner och förslag till andra.

Om verksamheten

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.
Fazer Food Services serverar närmare 85 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under Fazer och nya varumärket Tastory. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Mer info
Kontaktperson Karin Risberg
Telefon 0739445110
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 17 dec 2019 (7 dagar kvar)