Vill du arbeta med några av Stockholms mest spännande fastigheter och lägen? Stockholms Hamnar söker nu en engagerad driftledare som brinner för ledarskapsfrågor. Här får du en utvecklande tjänst i en unik miljö.

Fastighetsavdelningen består idag av cirka 20 personer och leds av fastighetschefen som har tre enheter under sig; drift, projekt och förvaltning. Som driftledare har du personalansvar för våra drifttekniker.

Driftenhetens uppdrag är fastighetsdrift och långsiktigt tekniskt förvaltande med fokus på bra hyresgästservice och hållbar energiutveckling.

Du arbetar utifrån Stockholm Hamnars affärsplan, långsiktiga verksamhetsmål och verksamhetsplanen som tas fram tillsammans med enheten. Du rapporterar till chefen för fastighetsdriften.

Dina arbetsuppgifter som driftledare
  • Vara ansvarig för att alla lagar och myndighetskrav följs inom fastighetsdriften i Stockholm.
  • Upprätta energianalyser och aktivt arbeta med energieffektivisering, sammanställa driftstatistik och följa upp mediaförbrukning.
  • Upprätta och följa upp budget för delar av driftenheten.
  • Vara kravställare och beställarrepresentant gentemot entreprenörer och underentreprenörer med uppföljning.
  • Hantera de dagliga avvikelserna, felanmälningarna, koordinering och ledning av förebyggande underhåll samt göra förbättringsåtgärder genom teamet av drifttekniker.
  • Planera, strukturera och följa upp energi, driftplaner och driftfrågor enligt lagar och föreskrifter inom kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö.
  • Ansvara för att genomföra driftprojekt och mindre anpassningar till hyresgäster.
Är det här du?
Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med fastighetsdrift, gärna med extra kunskap inom ett eller flera av fackområdena el, VVS, brand, styrsystem och energi. Du har en relevant högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet och är van att arbeta strukturerat i it-system för fastighet och ekonomi. Erfarenhet av offentlig upphandling och ekonomi- och budgeterfarenhet är meriterande.

Du har haft en liknande roll i ett privat eller allmännyttigt fastighets- eller förvaltningsbolag, eller som fastighetskonsult hos större hyresgäst.

Vi fäster stor vikt vid dina ledaregenskaper, tekniska kunskaper och förmåga att skapa partnerskap med våra kunder. Du har en förmåga att bygga goda relationer såväl internt som externt samt skapa långsiktiga samarbeten.

Du ser människor, och kan få personalen att växa i sin nuvarande roll och skapa framtida möjligheter för dem.

Du är en duktig förhandlare som kan dina driftavtal, är strukturerad och ordningsam.

Vi erbjuder
Som anställd i Stockholms Hamnar arbetar du på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för egna initiativ i en händelserik miljö med trevliga kollegor och bra personalförmåner. Håller du dessutom med om att samarbete och en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla kommer du att trivas hos oss i Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och vi är stolta över vår goda laganda. Våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten. Läs mer om hur det är att arbeta på Stockholms Hamnar på stockholmshamnar.se/jobb.

Vi arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Om du tycker att tjänsten som driftledare passar väl in på dig och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast till jacqueline@fasticonsupport.se. Sista ansökningsdag är 6 januari 2019.

Eventuella frågor besvaras av Karin Brofelth, chef för fastighetsavdelningen, karin.brofelth@stockholmshamnar.se, tel. 08- 670 26 40, eller Nils Rosengren, teknisk förvaltare nils.rosengren@stockholmshamnar.se.

Om Stockholms Hamnars fastigheter
Stockholms Hamnar har som uppdrag att utveckla och förvalta Stockholms stads byggnader och mark i hamnnära lägen. Totalt handlar det om ca 200 000 kvm lokalyta i cirka 80 fastigheter och 1 100 000 kvm mark. Byggnaderna ligger i Värta- och Frihamnsområdena, vid innerstadskajer och i anslutning till hamnarna i Nynäshamn och Kapellskär.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fasticonjobb.se
Sista ansökningsdag 31 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fasticon AB är konsulter inom rekrytering, kompetensutveckling och kompetensförsörjning - specialiserade på fastighetsbranschens behov. Sammantaget är vi i dag ett 50-tal anställda med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. www.fasticon.se