Teknisk projektsäljare inom E-mobility, Stockholm

Teknisk projektsäljare inom E-mobility, Stockholm

Vill du vara med och påverka framtidens sätt att transportera sig? Vi söker nu en proaktiv och affärsorienterad teknisk utesäljare till vårt team i Stockholm.

Faiveley Transport Nordic AB, en del av Wabtec Corporation, står inför en positiv, spännande och utmanande framtid. Har du ett stort intresse för kundutveckling, projektförsäljning, teknik och långsiktiga affärer? Söker du en utmanande och kvalificerad tjänst i ett framgångsrikt och expansivt bolag i en internationell miljö? Då ska du söka det här jobbet!

Om tjänsten

Som teknisk utesäljare kommer du att vara med och bygga samt driva försäljningen av E-mobilitetslösningar (strömöverföringsprodukter) till industri- och transportsektorn. Du kommer också att jobba med försäljning av Wabtecs samtliga industriprodukter.

Ditt geografiska område är Sverige, Danmark, Finland och Estland och dina kunder är ledande företag inom industri- och transportsektorn. Du bearbetar både privatägda kunder och offentliga genom offentliga upphandlingar. Till din hjälp har du ett bid-team som hjälper dig med offerter och upphandlingar. Försäljning mot såväl befintliga som nya kunder ingår, dock med betoning på nya kunder och du reser ca varannan vecka. Du äger din egen säljprocess och har ett nära samarbete med övriga säljare i Norden. Tjänsten innebär löpande avstämningar med tillverkande enheter i Europa (främst i Tyskland och Nederländerna).

Säljarbetet är projekt- och lösningsorienterat och säljprocessen komplex och innefattar ofta flera intressenter i varje projekt varför du behöver ha struktur och uthållighet i ditt arbete samt vara förtroendeingivande och relationsskapande. Du rapporterar till den Regionala Säljchefen (Regional Sales Manager).

Dina arbetsuppgifter
Som teknisk projektsäljare arbetar du med:
 • Uppsökande av slutkunder vilka typiskt är: busstillverkare, bussoperatörer, åkerier, landsting (upphandling), gruvindustri samt industri- och lager operatörer
 • Uppföljning av samarbetspartners, lokala elinstallatörer, teknikkonsulter och arkitekter
 • Framtagande av offerter tillsammans med anbudsansvariga i och utanför Sverige
 • Uppföljning av offerter
 • Att tillsammans med kunden undersöka möjliga tekniska lösningar
 • Att tillsammans med fabriken och anbudsansvariga hitta bästa lösningen för kunden
 • Att följa marknaden och bevaka offentliga upphandlingar
 • Att förhandla med kund om leveransvillkor
 • Avtalsskrivning
 • Uppföljning av fakturering
 • Deltagande i mässor som kan vara utanför ditt geografiska område.
 • Uppföljning av marknaden, priser, konkurrenter, nya produkter
Vi erbjuder
 • Ett framgångsrikt och expansivt bolag i en internationell miljö där du är en del av en större koncern.
 • Goda utvecklingsmöjligheter
 • Ett fritt och flexibelt arbete där du jobbar självständigt
 • En stabil framtidsbransch där miljö och klimat alltid är i fokus
Om dig
Vi söker dig som
 • Har tidigare erfarenhet från teknisk försäljning och har haft ett eget budgetansvar. Gärna i en internationell miljö med dokumenterat goda resultatHar du tidigare arbetat med projektförsäljning, strömöverföring, E-Mobility, elmotorer, generatorer är det meriterande.
 • Du har en relevant teknisk eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller KY/YH. Du kan också ha fått motsvarande kunskap genom tidigare yrkeserfarenhet.
 • Du har goda kunskaper i Officepaket (Word, Excel och PowerPoint) och du har tidigare jobbat med CRM.
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift, pratar du även finska är detta meriterande.
 • B-körkort är ett krav för jobbet.
För att trivas i rollen tror vi att du är resultatinriktad, proaktiv, uthållig, förtroendeingivande och lösningsorienterad. Vi tror också att du utåtriktad och nätverkande och har förmåga att skapa goda långsiktiga relationer, såväl externt som internt. Du gillar att arbeta i en föränderlig miljö och gillar att självständigt driva dina säljprocesser.

Något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om Faiveley Transport Nordic AB och Wabtec corporation
Faiveley Transport Nordic AB, med huvudkontor i Landskrona, ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget grundades för över 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna inom den nordiska tågbranschen. Som serviceleverantör tillhandahåller vi, utöver cirkulära tjänster och produkter till tågbranschen, bland annat elektrifiering och logistikoptimering av hamnar. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer som exporteras till många olika typer av tågprojekt globalt. Företaget har idag cirka 200 anställda, är verksamma inom försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt logistik & inköp, ekonomi, HR och kvalitet. Projekt- och försäljningskontor finns i Landskrona och Stockholm samt serviceverksamhet i Norge. Sedan flera år åtnjuter företaget en fin tillväxt och omsätter idag närmare 600 MSEK.

Wabtec erbjuder ett brett produktsortiment bestående av olika delsystem för tåg, industriella lösningar, loktillverkning samt underhållsservice till kunder runtom i världen. Wabtec Corporation har sitt huvudkontor i Pennsylvania, US och har idag ca 27 000 anställda.

För mer info om företaget: besök https://www.wabteccorp.com

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Johanna Nygren på SalesOnly. Vi jobbar med löpande urval så ansök gärna så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer att ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Sökord: säljare, sälj, försäljare, utesäljare, försäljning, account manager, AM, b2b, sales, teknisk, elektrifiering, e-mobility, stockholm, salesonly
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 19 okt 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.