Försäljningschef till Fagerhult Retail

Försäljningschef till Fagerhult Retail

Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner - där starkt kundfokus, tydlig prestationskultur och innovativt tänkande tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare har resulterat i stark tillväxt. Det går bra för Fagerhult och tillväxten fortsätter, där ett stort fokus nu ligger inom affärsområde Retail - till vilket Made for Sales har fått i uppdrag att rekrytera en driven Försäljningschef, med placering i Stockholm.

Rollen som Försäljningschef Retail innebär en intressant utmaning, där du ansvarar för att skapa en tydlig tillväxt inom affärsområde Retail, med Sverige som marknad. Du driver både egen försäljning med fokus på att bearbeta nya kunder samt leder, inspirerar och coachar dina fem direktrapporterande medarbetare. Dina framgångar kommer göra dig synlig i organisationen och skapa fortsatta spännande möjligheter till utveckling. Försäljning drivs både mot föreskrivande led och mot slutkund, där du hittar nya vägar fram till affär - ser möjligheter och tänker kreativt och lösningsorienterat kring möjliga koncept. I ansvaret ligger även att ta fram strategier och aktiviteter på kort och lång sikt samt ansvara för företagets avtalskunders fortsatta utveckling och framgång. Försäljningschef Retail ingår i ledningsgruppen för Fagerhults Belysning Sverige AB och rapporterar till VD.

Vi söker dig som har minst fem års relevant försäljningserfarenhet - där du resultatmässigt rönt stor framgång. Om du inte har erfarenhet av formellt ledarskap, kanske du har haft roller som teamledare, projektledare el dyl. Du är tekniskt intresserad och har gedigen erfarenhet inom retail - antingen i roller som exempelvis konceptutvecklare eller i roller där du sålt lösningar till butikskedjor eller andra led inom retail. Du har förmågan att leda en organisation och utveckla dess medarbetare i konceptuell lösningsförsäljning samt bidra till en ännu tydligare och starkare säljkultur. Ditt eget säljdriv är mycket starkt och du har ett kontaktnät som du gärna nyttjar för att skapa nya affärsmöjligheter. Du beskrivs som strukturerad och lyhörd, både internt med dina medarbetare och externt med dina kunder. Din energi smittar av sig och bidrar till glädje, målfokus och framgångstro. Genom ditt goda affärsmannaskap har du förmågan att i de flesta lägen komma fram med en lösning som skapar värde och kundnytta. Vidare uttrycker du dig obehindrat på engelska och svenska, både muntligt och skriftligt. Ovannämnda egenskaper och förmågor leder till att du på ett naturligt sätt bygger förtroende och skapar framgång, både i din roll som ledare och hos dina kunder.

Du erbjuds en utvecklande roll som Försäljningschef inom ett produktområde med hög prioritet och stark förväntad tillväxt. Din insats kommer vara mycket betydelsefull för tillväxten och till din hjälp kommer du ha kompetenta kollegor och starka välrenommerade varumärken. Fagerhult är ett företag som kommer bidra till din egen utveckling både genom att du kommer vara omgiven av många duktiga kollegor som du kan lära av - och som stor koncern kan företaget erbjuda intressanta karriärvägar om du själv har ambitioner.

Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar nedan, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, rekryteringskonsult Karin Hult Fryklund på 073-779 52 49.

Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner med cirka 3 500 anställda och verksamheter i 25 länder. Fagerhult skapar moderna produkter och spännande, energisnåla och miljöanpassade belysningssystem som på ett effektivt sätt integreras i den miljö där de ska verka. I koncernen ingår starka varumärken som till exempel Fagerhult, Ateljé Lyktan, LTS, Whitecroft Lighting, Designplan, I-Valo, LED Linear och Arlight, WE-EF samt Veko Lightsystems International B.V. AB Fagerhult är noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs i Stockholm. Läs gärna vidare på www.fagerhult.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Made For Sales
Sista ansökningsdag 5 dec (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Made for Sales är ett rekryteringsföretag inriktat på tjänster inom försäljning. Vi har lång erfarenhet av försäljning och rekrytering och vet därmed vilka krav som ställs och vad som kännetecknar en säljare med stjärnpotential.