Tekniksamordnare

Tekniksamordnare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en erfaren tekniksamordnare till myndighetens avdelning för verksamhetsstöd. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som tekniksamordnare (business owner) kommer du att vara placerad på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för myndighetens arbete med ekonomi, personal, fastigheter, säkerhet, service och informationsförvaltning. Din huvudsakliga uppgift blir att utgöra en länk mellan vår verksamhet och teknikavdelningen.

I din befattning kommer det ingå flera ansvarsområden, såsom IT-beställare och systemägare för avdelningens IT-system. I rollen som systemägare ingår såväl ansvar som befogenheter. Ansvaret omfattar bland annat bedömning av informationssystemets nytta i förhållande till dess kostnad, och att informationssystemet uppfyller fastställda krav på exempelvis informationssäkerhet. Du är även ansvarig för att säkerställa att nödvändig förvaltning och vidareutveckling sker.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med avdelningen för teknik avseende strategiska och operativa frågor rörande avdelningen för verksamhetsstöds IT-portfölj. Vid implementation av nya IT-system är du tillsammans med övriga berörda delaktig i hela processen, allt från kravställning och planering till implementation där ditt huvudansvar är att förmedla de funktionella kraven för IT-system.

Som tekniksamordnare sprider du aktivt kunskap och inhämtar behov inom ramen för ditt produktområde. Viktigt är även, att du har en helhetssyn på produkter, IT-system och teknik inom ditt produktområde. Du kommer att medverka vid kontakter med externa leverantörer. Uppdraget är självständigt men alltid i nära samarbete med kollegor både inom avdelningen och på avdelningen för teknik.

Du kan

För att lyckas i rollen ser vi att du har kunskap och erfarenhet inom följande:
 • Teknisk utbildning inom IT från högskola/universitet alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
 • Bred erfarenhet av IT drift, IT förvaltning och IT-infrastruktur samt tekniska lösningar i Enterprisemiljö.
 • Flerårig erfarenhet av portföljhantering, flera pågående program/projekt och aktiviteter.
 • Erfarenhet av livscykelhantering av IT-system.
 • Erfarenhet av administrativa IT-system (ekonomi, lönesystem, inventariesystem, dokument-och ärendehanteringssystem).
 • Erfarenhet av tekniskt strategiarbete, ekonomisk planerings- och uppföljningsarbete.
 • God pedagogisk förmåga att beskriva system och arkitekturfrågor.
 • Svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av följande:
 • Utbildning inom företagsekonomi och/eller IT-säkerhet.
 • Utbildning/certifiering som IT-arkitekt, Produktägare, Projektledning och/eller ITIL.
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder som SAFe.
 • Införstådd med ordningen för säkerhetsbedömningar av informationssystem.
Du är

Du har bred teknisk kompetens och gärna erfarenhet av administrativa IT-system. Vi ser att du är initiativtagande och tycker om att arbeta strategiskt. Du ska ha en egen drivkraft då mycket av arbetet sker självständigt men med många kontaktytor såväl inom avdelningen som med andra avdelningar på myndigheten. För att trivas i verksamhetens dynamiska miljö krävs det att du är van att prioritera, kommunicera och kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Vi ser att du är stabil och kontrollerad i stressiga situationer samt kan växla fokus och prioritera om vid ändrade omständigheter.

Det är viktigt att du är duktig på att hantera förändringar och har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. I och med att du har omfattande interna och externa kontakter, krävs det att du har en mycket god förmåga att samarbeta, är tydlig i de budskap du förmedlar och har lätt för att skapa och behålla goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 59. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-09.
Ange referensnummer 3411/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.