Systemförvaltare lön till FRA

Systemförvaltare lön till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en systemförvaltare med kunskap inom lön för en visstidsanställning under implementation av nytt lönesystem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemförvaltare ingår du i löneteamet, organiserade vid HR-kontoret på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som operativt. Teamet ansvarar tillsammans för myndighetens löner. Tjänsten är en visstidsanställning på tolv månader.

Du kommer in i ett pågående projekt med implementering av ett nytt lönesystem där du blir en viktig del av arbetet. Uppdraget innefattar i huvudsak förvaltning av systemet där du är med och utvecklar bakomliggande parametrar. I rollen ingår även att få en förståelse för rutiner och processer. Arbetet innebär också tolkning av lagar och villkorsavtal samt support till medarbetare och chefer. Du kommer även att ha kontinuerlig kontakt med andra myndigheter och leverantörer.

Du kan

Vi söker dig med relevant utbildning, gärna eftergymnasial inom lön eller IT/systemvetenskap alternativt att du har motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att vara rätt person för tjänsten har du tidigare arbetat i team eller motsvarande samt har erfarenhet av system- och förvaltningsansvar inom något lönesystem. Har du dessutom arbetat i lönesystem/HRM-system är det en fördel.

Du bör ha god kännedom om HR- och löneprocesser och du tänker förändring och förbättring som något positivt. Det är även meriterande om du har erfarenhet från det statliga villkorsområdet eller har kunskap om tjänstepensioner av något slag. God teknisk förståelse är viktigt samt goda kunskaper i Excel. Vi förutsätter goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Du är

Som person är du ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. På ett strukturerat och noggrant sätt tar du dig an arbetsuppgifter på eget initiativ och tummar inte på kvalitén. Då du har både externa och interna kontakter ser vi att du har hög servicekänsla, är duktig på problemlösning, planering och kommunikation. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Helene Lindström på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-04-11.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.