Systemadministratör Dataflöden

Systemadministratör Dataflöden

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och initiativtagande systemadministratör för arbete med dataflöden. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I den här rollen arbetar du operativt i en grupp som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av system för myndighetens dataflöden. Vi har nära kontakt med beställaren och du är delaktig i att ta fram underlag och anpassa lösningar för att transportera rätt data i rätt format till rätt mottagare. Din förmåga att sätta behov i ett större sammanhang är därför viktigt. Vi samverkar med många andra grupper på myndigheten och du får på så sätt ett brett kontaktnät. Systemet du kommer arbeta med hjälper våra skarpa analytiker att omforma signalspaningsdata till färdiga underrättelser till våra uppdragsgivare. Underrättelser som i slutändan ger stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och för att vara aktuell uppfyller du nedan kvalifikationer:
  • IT-inriktad eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet i närtid
  • Arbetat minst två år inom relevant del av IT-sektorn
  • Goda kunskaper inom Linux systemadministration i större miljöer
  • Kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska
Utöver ett tekniskt intresse och ovan kvalifikationer ser vi det som meriterande om du har kunskap inom eller erfarenhet av något av nedan:
  • Verktyg för dataflödeshantering såsom Apache NiFi
  • Automatiseringverktyg såsom Puppet eller Ansible
  • Övervakningsverktyg som till exempel ELK eller Graphite/Grafana
  • Arbetat med IT-säkerhet eller på andra myndigheter med uppdrag inom underrättelsetjänst
Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har intresse för teknik och problemlösning. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och fortsätter att arbeta konstruktivt även under mer pressande situationer. Du tar självständiga initiativ inom givna ramar till att omsätta nya idéer till aktiviteter samt lägger ner tid, energi och engagemang i ditt arbete för att nå resultat. Du är även väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar.

I rollen arbetar man nära beställaren och du ser till att utvärdera handlingar och beslut utifrån hur beställaren kan komma att påverkas. På eget initiativ tar du beställarens nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas och visar genuint intresse för att hjälpa till att lösa deras problem. Arbetet innefattar många kontaktytor och förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 86. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-09.
Referensnummer 3808/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.