Stabshandläggare till avdelningen för signalunderrättelser

Stabshandläggare till avdelningen för signalunderrättelser

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Nu söker vi en driven stabshandläggare till avdelningen för signalunderrättelser. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet.På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Är du en person som gillar att stötta högre ledning med beslutsunderlag, planering och uppföljning? Har du intresse av att växla mellan kvalificerad handläggning och små snabba uppdrag? Är du en som självständigt driver dina arbetsuppgifter men balanserar det med en nära dialog med chefer och stabskollegor? Är "steget före" och "leverans i rätt tid" dina ledord? Då kan du vara rätt person för vår stab.

Signalunderrättelseavdelningens stab har som huvuduppgift att stödja avdelningsledningen och dess ledningsgrupp samt att förse GD:s stab med underlag, både i verksamhetsfrågor och i administrativa frågor. I rollen ingår sedvanliga stabsuppgifter som verksamhetsplanering, kvartalsuppföljningar och återrapporteringar till regeringen. Du kommer även att arbeta med utredningar, styrdokument och beslutsunderlag. Säkerhetsfrågor och interninformation är andra uppgifter som förekommer. I arbetet ingår mycket kontakt med olika delar av myndigheten och du kommer att representera avdelningen i myndighetsgemensamma arbetsgrupper. Kontakter med FRA:s uppdragsgivare kan förekomma.

Du kan

Du som söker har en akademisk examen inom relevant område i kombination med erfarenhet av att ha arbetat som handläggare eller motsvarande. Motsvarande kompetens kan även ha förvärvats genom arbete.

Vi ser att du har arbetat med stabs- och planeringsfrågor och det är meriterande om du även har erfarenhet av projektledning och utredningsarbete liksom grundläggande kunskap inom ekonomi och/eller juridik. Positivt är om du har erfarenhet av arbete på myndighet eller i annan statlig verksamhet. Du har stor vana av Office-paketet, kan snabbt sätta dig in i komplicerade texter och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen krävs det att du har god förmåga att samarbeta, är strukturerad samt att du uppmärksammar vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska tillgodoses. Du har god förmåga att hantera komplicerade texter, har hög kvalitetsmedvetenhet samt är tydlig och övertygande i ditt sätt att kommunicera. Vidare ser vi att du är en självgående person med hög integritet, är flexibel och som gärna tar initiativ som kan främja verksamheten. Du anpassar dig efter ändrade omständigheter och behåller lugnet och det större perspektivet oavsett situation.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som stabshandläggare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta stf stabschef Fredrik Spångberg på telefon 010 557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-04-11
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 11 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.