IT-arkitekt nätverk

IT-arkitekt nätverk

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för skapandet av en ny IT-infrastruktur. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens. För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som IT-arkitekt med fokus på nätverk hör du till en enhet inom avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. I rollen som IT-arkitekt på FRA är du med och utvecklar en stabil och dynamisk IT-infrastruktur för myndigheten.

Då teamet du ingår i ansvarar för arkitektur och utveckling av plattformen kommer du att arbeta med att utveckla och bygga vår nya IT-infrastruktur vid myndigheten, med fokus på nät. Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. I rollen finns stora möjligheter att utvecklas och lära sig mer om teknik och system inom relevant område. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

I rollen som IT-arkitekt är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara med i hela processen från kravställning, design och utveckling av nätverket, framförallt i form av:
  • Stort fokus på IT-säkerhet, du granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv
  • Mycket kontakt med olika avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer
Du kan

Vi söker dig som har:
  • Utbildning inom nätverk alternativt erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet och kunskap kring arbete med nätverk ur ett arkitektur- och designperspektiv
  • Erfarenhet av LAN/WAN i större nätmiljöer med höga krav på tillgänglighet och säkerhet
  • Erfarenhet av att bygga och designa nät-infrastruktur i datacenter
  • Kunskap om next-gen brandväggar och portbaserad kontroll av nätverksåtkomst (dot1x)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av:
  • Certifieringar, t.ex. Cisco Certified Network/Security Professional
  • Lastbalanserare, nätverksrelaterade stödtjänster (tex. nätövervakningsverktyg och DDI), scripting och/eller automationsleveranser avseende nät i större miljöer.
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att ta initiativ och ta ansvar för dina uppgifter och har ett strukturerat förhållningssätt där du har god förmåga att prioritera, sätta upp och hålla tidsramar samt driva dina processer framåt. Du har en god samarbetsförmåga och har en vilja och förmåga att vilja hjälpa andra och leverera lösningar på eget initiativ. Vi ser även att du som person är lugn och stabil och därmed har kapacitet att bibehålla ett realistiskt perspektiv på situationer med fokus på rätt saker. Vi tror även att rätt person visar på engagemang i sitt arbete och har lätt för att komma med nya och kreativa idéer och angreppssätt i sitt arbete.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 45 06. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-18.
Referensnummer 4550/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.