Handläggare för säkerhetsskyddad upphandling

Handläggare för säkerhetsskyddad upphandling

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad medarbetare för ett vikariat på minst tolv månader till säkerhetsfunktionen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som handläggare för säkerhetsskyddad upphandling ansvarar du för ärenden inom ramen för säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal vid myndigheten. Du arbetar i huvudsak med att administrera och handlägga ärenden kopplade till säkerhetsskyddsavtal. Tjänsten innebär också att du ansvarar och planerar för de kontroller som görs i samband med säkerhetsskyddade upphandlingar. I din roll ingår även att utarbeta interna rutiner, handleda inom området samt utbilda och ge råd till chefer och medarbetare.

Tjänsten innebär många kontaktytor, dels internt med avdelningar och funktioner och dels externt med företag och andra myndigheter. Resor i tjänsten kan förekomma och då främst inrikes.

Du kan

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet eller annan för tjänsten relevant utbildning. Du har utbildning i, eller annan motsvarande erfarenhet av att handlägga avtal inom ramen för säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal. För tjänsten krävs att du har arbetat eller varit i kontakt medsäkerhetsskyddad upphandling och det är meriterande om du har genomfört internkontroller, gjort säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplaner samt generell erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete i övrigt.

Har du arbetat med operativt säkerhetsarbete inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet eller har du kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning, Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetsskydd alternativt erfarenhet av upphandling, ser vi även det som meriterande. För tjänsten krävs goda kunskaper i Office-paketet. Du behärskar även både svenska och engelska i tal och skrift.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att vara del av ett team och har god samarbetsförmåga men är samtidigt självständig och självgående. För att lyckas i rollen är du tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation och ser till att budskap når fram på bästa sätt. Då det tidvis kan vara hög arbetsbelastning och krav på snabb hantering av ärenden ser vi att du gärna tar initiativ, prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och uppnår resultat. Vid motgång förblir du motiverad och arbetar effektivt tills projekt är avslutade. Du är uppmärksam och tillmötesgående och anstränger dig för att leverera lösningar i arbetet med hög kvalitet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på telefon 010-557 46 00 alternativt till vår kontaktperson Eak Ståhl som nås på telefon 010-557 47 91. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-04-18.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.