HR-partner

HR-partner

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren och driven HR-partner för arbete med HR-processer och chefstöd såväl strategiskt som operativt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som HR-partner hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Du tillhör HR-kontoret, vilket innefattar flera funktioner som tillsammans handhar myndighetens alla personalrelaterade frågor.

HR-kontoret består av en dynamisk grupp drivande och engagerade medarbetare som innehar många olika expertkompetenser inom HR-området. Inom kontoret har vi ett nära samarbete med varandra, där du har möjlighet att påverka och förändra, i syfte att säkerställa ett tryggt och professionellt HR som kan möta dagens och morgondagens utmaningar.

I rollen som HR-partner arbetar du med samtliga HR-relaterade frågor inom myndigheten. I det dagliga arbetet ingår chefstöd utifrån ett konsultativt synsätt i strategiska såväl som operativa frågor samt arbete med olika utvecklingsprojekt inom HR-området. I rollen ingår även att ha ansvar för ett sakområde, exempelvis arbetsmiljö, rehabilitering eller villkorsfrågor och att fungera som HR-avdelningens expert inom området. I rollen som HR-partner arbetar du även med att utveckla HR- processer samt med implementering, genomförande och uppföljning av dessa i verksamheten.

I din roll har du många kontaktytor, både interna och externa. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi ser att du som söker tjänsten har en högskoleexamen inom PA-området eller likvärdigt, alternativt har motsvarande kunskap som du erhållit genom arbetslivserfarenhet. Rätt person för tjänsten har erfarenhet av att ha arbetat som konsultativt chefsstöd med kvalificerat HR -arbete, operativt såväl som strategiskt under minst fem år, samt har fördjupad erfarenhet inom något av områdena arbetsmiljö, rehabilitering eller arbetsrätt/villkorsfrågor.

Har du goda kunskaper inom de statliga villkorsavtalen samt har erfarenhet av HR-arbete inom statlig sektor ser vi det som meriterande. I övrigt har du flytande kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och goda kunskaper i MS Office. Det är även meriterande om du har erfarenhet av HRM-system.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en självgående person som samarbetar effektivt med andra och ser vinsterna i att dela med dig av kunskaper och information för att uppnå gemensamma mål. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och drivs av att underhålla dina specialistkunskaper och vara en kunskapsresurs för andra. För att trivas i rollen är du strategisk och uthållig. Du har en förmåga att förbli motiverad i både med- och motgång samt har ett brett perspektiv på frågor, för vilka du kan se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Vi tror även att du är tydlig och lugn i din kommunikation där du säkerställer att förväntningar och budskap når fram till alla berörda parter samt är den som påminner och följer upp. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 850 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 54. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-05-09.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.