Data engineer

Data engineer

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vill du utveckla system för riktigt stora datamängder? Vi söker nu dig som vill jobba med Big Data och brinner för systemutveckling. Du vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt team och du vill använda din dyrbara tid och kunskap till att göra Sverige säkrare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA hanterar stora mängder data. I rollen som Data Engineer är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att designa och utveckla lösningar som tolkar, bearbetar och lagrar inhämtad data samt gör den tillgänglig för användning i verksamhetens underrättelseproduktion. Världen förändras och så även vårt data. Därför sker kontinuerlig utveckling i takt med att nya krav och behov uppstår.
 • Du kommer ingå i ett team med helhetsansvar för sin informationsplattform. Det är ett agilt team med eget ansvar för drift och utveckling av hela stacken, från informationsmodellering och användargränssnitt till arkitektur och hårdvara.
 • Teamet har ett nära samarbete med andra delar inom produktionen av analys och bearbetningsförmågor. Både med slutanvändare och andra tekniska team som förser systemet med data.
 • Du förväntas delta aktivt med kunskapsöverföring, men också ta egna initiativ till din egen utveckling. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på den senaste tekniken. Tillsammans utvärderar vi och tar del av varandras insikter.
 • Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet.
Du kan

Vi söker dig som har:
 • Goda kunskaper i Python och/eller Java
 • Bekväm i Linux
 • Högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Junior Data Engineer eller gedigen erfarenhet? För oss är din nyfikenhet, ödmjukhet och vilja att lära viktigare än tidigare arbetslivserfarenhet men det är även meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från ett eller flera av följande områden:
 • Big Data
 • Andra språk t.ex. Javascript, Angular, C, PHP
 • Distribuerade lagringsmodeller (HDFS, HBase, Cassandra, MongoDB eller liknande)
 • Relationsdatabaser t.ex. PostgreSQL
 • Data Science Notebooks (Jupyter, Zeppelin eller liknande)
 • API-utveckling
 • Informationsmodellering / Datamodellering
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför tror vi att du till din natur är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga utökad underrättelseförmåga för FRA.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 53. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-11.
Referensnummer 3753/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.