FMV söker seniora krav- och metodledare informationssäkerhet

FMV söker seniora krav- och metodledare informationssäkerhet

FMV har bara funnits i 50 år men vårt uppdrag för Sverige sträcker sig tillbaka 400 år. Från dåtidens läderkanoner till dagens rymdförsvar. Vi utvecklar och levererar de system och tjänster Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige imorgon. Att jobba med IT- och informationssäkerhet hos oss är att bidra till Sveriges försvar och landets säkerhet. Vi ger dig möjligheter att utvecklas inom din roll i en miljö där du jobbar nära tillsammans med andra för att skapa nytt och bättre. Utveckla morgondagen och gör skillnad för Sverige med oss.

Som krav- och metodledare inom informationssäkerhet på FMV utvecklar du och samordnar arbetet av informationssäkerhetsfrågor. Du hjälper till att skapa de förutsättningar som behövs för att leverera och säkra godkända tekniska system för morgondagen.

Ditt arbete som krav- och metodledare
Krav-och metodledare inom den centrala informationssäkerhetsfunktionen för logistik- och materielförsörjningen vid FMV, är ansvariga för det övergripande informationssäkerhetsarbetet då vi anskaffar materiel till.

Det innebär ett övergripande ansvar i att våra metoder, processer och designregler vid FMV, uppfyller krav på informationssäkerhet, i alla stegen i det vi kallar anskaffningskedjan. Kedjan består av att identifiera och definiera krav materiel, upphandling, testning av att sakerna fungerar, underhåll och reparation, samt avveckling Du kommer arbeta självständigt samt projektleda arbete. Du kommer arbeta med att utveckla strategier och policys för informationssäkerhetsområdet inom ramen för anskaffningskedjan. Du utvecklar, inför, följer upp, förbättrar designregler, metodstöd och hela processer. Du och utbildar medarbetare och leverantörer inom området. Du rapporterar till tekniska direktören, dvs den som är designansvarig för samtliga system som vi levererar till Försvarsmakten.

Arbetsplatsen är belägen på Gärdet i Stockholm.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har lång erfarenhet av arbete som expertstöd inom området. Du har relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som FMV bedömer likvärdig. Arbetet kräver en god kunskap om IT-säkerhetsarkitektur kopplat till de behov verksamheten som system ska verka i har. Du har arbetat med utveckling av komplexa system i kombination med informations- och IT-säkerhetsaspekter för dessa. Du har erfarenhet att driva projekt. Din svenska och engelska är god i både i tal och skrift. Meriterande om du har utbildning med inriktning IT/informationssäkerhet.

Du är initiativtagande, självgående och är bra på att planera och strukturera ditt arbete. Du tycker om att arbeta i team samt att du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tillämpar provanställning. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov.

Låter det här intressant? Välkommen in med din ansökan omgående, dock senast den 3 februari 2019!

Du söker med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb.

Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (Saco-S FMV), Peter Z Andersson (SEKO), Johan Krusell (OFR/O) och Christer Bringemark (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV:s växel).

Vid frågor kontakta Camilla Gustafsson, Chef Systemledning, Logistikmateriel på telefon 08-782 4000.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 3 feb (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se