FMV söker enhetschef till Marknad och Försäljning

FMV söker enhetschef till Marknad och Försäljning

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende här får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss har du möjlighet att förena det professionella och det privata.

Verksamhetsområde förråd, service och verkstäder (FSV) förser Försvarsmakten med logistiskt stöd i form av materielförsörjning, underhåll och service. Ledordet i FSV:s verksamhet är leverans.

Enheten Marknad ingår i FSV och svarar för uppdragsdialogen mot kund. Vi förmedlar, planerar och följer upp leverans och ekonomi av FSV:s tjänster inom "Försvarslogistiken". Exempelvis materielunderhåll inom Armé, Marin och Flyg, ekonomiredovisning, lager, transporter, grafisk produktion, vaktmästeritjänster m.m. Arbetet sker i nära samarbete med kund och produktion för att anpassa utbudet av tjänster och göra dem enkla att beställa och avropa. Kunden ska veta vad leveransen innehåller och känna trygghet med att "man får det man beställer" vid överenskommen tid. Som Enhetschef leder du nio medarbetare som alla jobbar som KAM. Medarbetarna är geografiskt spridda från Boden i norr till Karlskrona i söder.

Ditt arbete som Enhetschef Marknad & Försäljning
Som enhetschef förväntar vi oss att du har förmåga att tillsammans med dina medarbetare utveckla former och arbetsmetoder för enhetens verksamhet när det gäller planering, budgetering, prognostisering, prissättningsmodeller, systemstöd och uppföljning. Som enhetschef skall du även föreslå eventuella förändringar inom dessa områden, så att arbetet med kunderna blir så effektivt och professionellt som möjligt.

Enhetens uppdrag är också att utveckla interna och externa relationer för att skapa förutsättningar för anpassning av FSV produktionsresurser genom analys av kundernas efterfrågan på lång och kort sikt.

För att enheten skall var framgångsrik krävs det att du som enhetschef har förmåga att utveckla enhetens interna arbete och samarbeta med andra delar av FMV. Vidare utvecklar och engagerar du medarbetare för att skapa ett gott arbetsklimat där egna initiativ och förmåga att arbeta självständigt är viktiga delar för verksamheten.

Våra förväntningar på dig
Som chef och ledare för enheten marknad och försäljning förväntar vi oss att du är utvecklingsinriktad, du har en förmåga att både arbeta strategiskt och operativt, för att finna affärsmässiga och effektiva lösningar som är bra för våra kunder och för FMV. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt och enhetens arbete på ett effektivt och konstruktivt sätt.

Vi ser att du som chef och ledare är leveransorienterad och har en förmåga att kommunicera på ett smidigt sätt. Du är bra på att motivera och entusiasmera medarbetare. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du kan hantera pressade situationer samt behåller då ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.

Du har god erfarenhet av att som ledare arbetat med verksamhetsprocesser och verksamhetsutveckling. Inom det kommersiella området har du god erfarenhet av avtals- och offerterarbete samt motsvarande förståelse för kundåtaganden och kunduppdrag med kund och leverantörsförhållanden. Du har god erfarenhet av motsvarande "stabsarbete" och att omsätta inriktningar och övergripande planer till konkreta ändamålsenliga resultat samt följa upp verksamheten - vara länken mellan uppdragsgivare och produktionen.

Vidare har du goda kunskaper kring verksamhetsåtaganden såsom prissättning, budget, prognostisering avseende upparbetning av ekonomi och produktion på operativ/strategisk "stabsnivå". Du bör också ha kunskap i tillämpning av förekommande stödsystem (SAP, FSV POL, Palasso, VDLIV, CRM eller motsvarande) för planering och uppföljning.

Du har erfarenhet från Försvarsmaktens/FMVs verksamhet eller annan jämförbar organisation. Har du erfarenhet av arbete inom teknisk tjänst/logistikområdet inom Försvarslogistiken eller jämförbar verksamhet är det meriterande. Du har akademisk utbildning gärna inom områdena logistik, ekonomi eller underhåll på motsvarande högskolenivå eller officer på nivån OF 4 eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet genomförs test med stöd av en extern leverantör. Tjänsteort är Stockholm. I tjänsten kan resor ingå, såväl inom Sverige som internationellt.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander, SACO, Gerard Woll, SEKO, Göran Mattsson, OFR/O, Håkan Antonsson, OFR/S. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMVs växel).

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta ansvarig konsult Björn Torstensson, 070-786 00 70 alt. bjorn.torstensson@source-executive.se

Sista ansökningsdag är 20 augusti 2018

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 20 aug (63 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se