FMV söker Systemsäkerhetsingenjörer

FMV söker Systemsäkerhetsingenjörer

Är du en ingenjör med helhetssyn och erfarenhet av systemsäkerhet? Är du beredd att anta tekniskt komplexa utmaningar i arbete med svenska marinens fartyg och ubåtar? Har du erfarenhet av projektarbete? Då är du personen vi söker!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel utformar och upphandlar tekniskt underhåll samt utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Avdelningen består av 240 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Stockholm, Berga/Muskö, Karlskrona och Malmö.

Tjänsterna är placerade i Stockholm

Ditt arbete som Systemsäkerhetsingenjör
Som Systemsäkerhetsingenjör inom Anskaffning och Logistik Marinmateriel arbetar du med marina system, fartyg och ubåtar.

Arbetet innebär att stödja projekten avseende systemsäkerhetsfrågor, där du kommer att utarbeta specifikationer inom systemsäkerhetsområdet samt granska leverantörernas underlag på överenskommet arbete, så att erforderlig kvalité och effektivitet nås.

Du utgör FMV:s representant i systemsäkerhetsfrågor vid projektmöten och projektuppföljningar, och bidrar på så sätt till utveckling av systemsäkerhetsområdet inom den marina arenan. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Våra förväntningar på dig
Du har civilingenjörsutbildning med kunskap inom systemsäkerhet eller annan för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av systemutformning, kravhantering och verifiering inom systemsäkerhetsområdet samt erfarenhet av projektarbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Det är meriterande med erfarenhet av de regelverk som gäller med avseende på systemsäkerhet inom Försvarsmakten samt kunskap om fartygssystem.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi arbetar med att öka andelen kvinnliga medarbetare.

Körkort klass B är ett krav.

Låter det intressant
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Marcus Kylén (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2018-10-15

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 15 okt (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se