FMV söker Projektledare till Försvarets Telenät

FMV söker Projektledare till Försvarets Telenät

Har du några års erfarenhet av projektledning i en teknisk roll? Är du strukturerad, prestationsinriktad och brinner för att arbeta i team? Vill du medverka vid anskaffning av materiel som är av stor betydelse för Försvarsmakten? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Enheten Ledningssystemmateriel, under FMV's verksamhetsområde Anskaffning och Logistik (AL Led), har som uppgift att anskaffa materiel och system för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem. Vår huvudsakliga uppgift omfattar teknisk design, upphandling och Life Cycle Management av ledningssystem. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svensk och utländsk industri.

Sektionen Nät är en del av enheten Ledningssystem och ansvarar för produktion, leverans och vidmakthållande av integrerade telekommunikationssystem. Nät ger även ledningsstöd till Försvarsmakten genom analys av telekonfliktrisker från civila installationer.

Sektionen behöver nu förstärka bemanningen inom Försvarets Telenät (FTN) med ytterligare projektledare. Nätet är ett modernt landsomfattande telenät som används för att överföra ljud, text, bild och data. Det är utformat utgående ifrån de speciella krav som försvaret ställer på ett skadetåligt nät för telekommunikationer. Abonnenterna är främst förband inom mark- sjö och luftstridskrafterna.

Ditt arbete som Projektledare inom Försvarets Telenät

Som projektledare kommer du att leda och/eller arbeta i ett eller flera projekt. Du driver projektets alla delar från analys av kundbehov, till driftsättning och vidmakthållande. Utöver detta kommer du att ta ansvar för att omvandla kundens funktionella behov till tekniska och kommersiella krav inför anskaffning av system och systemintegration. I rollen som Projektledare skall du även omhänderta tekniska styrningar från AL Leds designorganisation och ansvara för att den slutliga produkten får det utförandet kunden efterfrågar.

Arbetet innebär många kontaktytor, främst mellan FMV och Försvarsmakten men även civila myndigheter samt ett flertal leverantörer, både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands förekommer i arbetet. Provtjänstgöring kommer eventuellt att tillämpas.

Våra förväntningar på dig

Vi ser gärna att vår blivande projektledare är civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Har du minst 5 års erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt så ser vi det som meriterande. Vidare har du erfarenhet av systemarbete samt erfarenhet av projektarbete med att ta fram komplexa transmission och/eller nätverkssystem och dess integration i fasta anläggningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av Försvarets- eller publika telenät med förståelse om dess koppling till nätverkssystem.

Som person är du prestationsorienterad och strukturerad. Du sätter upp mål för dig själv och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För dig är det viktigt att arbeta på tills projekt är avslutat eller önskvärt resultat är uppnått. Vidare är du analytisk och arbetar bra med komplexa frågor samt kommer ofta med nytänkande idéer gällande arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett affärsmässigt perspektiv på frågor. Då rollen innefattar ett flertal kontaktytor så är det viktigt att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är svensk medborgare och innehar B-körkort. Godkänt läkarintyg för mast och stolparbete kommer att krävas.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.
I denna rekrytering samarbetar FMV med Experis Engineering. För mer information angående rekryteringsprocessen kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren på tel 08-7642585. För mer information om tjänsten och hur det är att arbeta på FMV är du välkommen att kontakta Sven Åkerlund, chef AL Led Nät, 08-782 5576.

Våra fackliga företrädare är: SACO Kari Lehto, OFR/S Micael Festin, OFR/O Magnus de Jong, SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2018-09-30

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se