FMV söker Informations- och IT-säkerhetsingenjör

FMV söker Informations- och IT-säkerhetsingenjör

Är du beredd att anta tekniskt komplexa utmaningar? Är du en driven person med bredd och djup inom IT- och Informationssäkerhetsområdet? Har du vad som krävs för att specificera informationssäkerhetskrav och leda informationssäkerhetsarbetet för system inom det marina området? Då är du personen vi söker!

Vad kan vi erbjuda dig?
Anskaffning och Logistik Marinmateriel söker handläggare för IT- och informationssäkerhet. Här arbetar vi med framtidens spjutspetsar men också med befintliga marina system. Informationssäkerhet är en viktig del av vår verksamhet för att leverera fungerande marin materiel till försvarsmakten.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel (AL Mn) utformar och upphandlar tekniskt underhåll samt utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Avdelningen består av 240 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Stockholm, Berga/Muskö, Karlskrona och Malmö.

Ditt arbete som IT-säkerhetsingenjör
Du kommer som informationssäkerhetshandläggare att arbeta inom olika projekt och i samtliga faser i ett systems livscykel. Du ska t.ex. arbeta med kravanalys, specificera informationssäkerhetskrav vid upphandlingar, följa och kontrollera leverantörernas informationssäkerhetsarbete och säkerställa att FMVs och Försvarsmaktens krav följs samt arbeta med implementering av nya regelverk/arbetssätt inom informationssäkerhetsområdet. Arbetet sker i mycket nära samarbete mellan olika enheter inom avdelningen. Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt.

Placeringsort är i Stockholm.

Våra förväntningar på dig
Du har akademisk utbildning eller motsvarande med teknisk och/eller militär eller annan för området relevant utbildning. Erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från teknisk systemutformning, operativ drift och vidmakthållande av komplexa tekniska system i allmänhet och marina system eller försvarsmateriel i synnerhet. Du bör ha god förmåga att analysera konstruktionslösningar utifrån de krav som ställs med avseende på informationssäkerhet. Du behöver ha god erfarenhet av och förståelse för försvarsmaktens process avseende auktorisation och ackreditering av IT-system. Du bör ha erfarenhet i förändringsledning.

Du är drivande och kan ta egna initiativ, samtidigt som du tycker om att arbeta i grupp. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete utgående från givna förutsättningar. Förmåga att planera, leda, genomföra och följa upp projektaktiviteter är av största vikt. Du har lätt för att samarbeta inom och utom den egna organisationen. Du har dokumenterat god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Att du kan tänka i nya banor är också viktigt när vi projekterar framtidens marina system. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in vid vår enhet. Vi arbetar med att öka andelen kvinnliga medarbetare.

Körkort klass B är ett krav.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Marcus Kylén (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström på telefon 08-782 4000. peter.renstrom@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2018-10-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 15 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se