FMV rekryterar chef för produktionsuppföljning till GD:s ledningsstab

FMV rekryterar chef för produktionsuppföljning till GD:s ledningsstab

Underrubrik

Vill du utveckla och etablera organisationen för FMV:s nya ledningsstab? Är du van att leda andra samt brinner för produktionsledning och uppföljning? Då är detta en spännande tjänst för dig!

Tjänsten avser chef för produktionsuppföljning som tillika är ställföreträdande chef till avdelningen för Produktionsledning.

Stationeringsort är Stockholm

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

FMV kommer att ha en ny organisation från och med den 1 januari 2019. Bland annat innebär det att Generaldirektörens Ledningsstab får en utökad roll och kommer att bestå av avdelningar för Ledningsstöd, Produktionsledning och Systemledning. Som chef för produktionsuppföljning och ställföreträdande chef på avdelningen för Produktionsledning kommer du att få ett roligt och utmanande uppdrag i en komplex verksamhet med både personal- och verksamhetsansvar.

Ditt arbete som chef
I Produktionsledningens uppgift ingår att leda, planera och följa upp FMV:s produktion på myndighetsnivå.

I din roll har du ansvar för den del av avdelningens verksamhet som rör produktionsuppföljning och du har även arbetsgivaransvar för medarbetarna som jobbar med detta. Som ställföreträdande chef har du även ansvaret för hela produktionsledningens verksamhet och personal i ordinarie chefs frånvaro. Du rapporterar till chefen för Produktionsledning.

Som en naturlig del i arbetet kommer du att ha kontaktytor och samarbeta med andra delar och kompetenser inom FMV. Du kommer även att ha mycket externa kontakter med Försvarsmakten och andra av FMV:s intressenter. Du kommer att delta aktivt i avdelningens verksamhet, leda och utveckla medarbetarna för att uppnå mål och resultat, samt vid behov även driva frågor själv.

Som chef företräder du myndigheten enligt FMV:s vision, mål och värdegrund. Du är ärlig och transparant i din kommunikation.

Våra förväntningar på dig
Du trivs med att ha en ledande roll och har antingen chefserfarenhet eller haft andra ledande funktioner som exempelvis projektledare eller gruppledare då du levererat goda resultat. För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har goda kunskaper om övergripande planering och uppföljning av produktion i en projektorganisation. Du har erfarenhet av att leverera resultat i en målstyrd organisation. Din kunskap om ekonomistyrning är god. Vidare är din förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska mycket bra.

Du har högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område alternativt motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.

Det är meriterande om du har kunskap om FMV:s och/eller Försvarsmaktens verksamhet, samt styrning inom statsförvaltningen. Erfarenhet från arbete inom statsförvaltningen eller försvarssektorn är också meriterande men det är inget krav.

Du har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap, samt engagerar och motiverar. Som person har du mycket lätt för att samarbeta med andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar initiativ, är flexibel och driver dina arbetsuppgifter framåt samt har en helhetssyn. Därtill har du en ekonomisk medvetenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Håkan Antonsson OFR/S/ Försvarsförbundet, Pierre Königsson Saco-S, Tommy Sandqvist OFR/O och Peter Andersson Seko. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Edvinsson eller Andrea Alex. Båda nås på telefon 08-782 4000 FMV:s Växel).

Sista ansökningsdag är den 22 november 2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Produktionsledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 22 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se