FMV i Arboga söker drifttekniker för Drift & Infrastruktur

FMV i Arboga söker drifttekniker för Drift & Infrastruktur

Har du flerårig erfarenhet eller är relativt ny som driftstekniker inom drift & infrastruktur IT? Är du initiativtagande, självgående och bra på att samarbeta? Då är detta en spännande utmaning för dig! FMV söker både seniora och juniora driftstekniker inom IT.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.
IT-stab ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av IT-system samt mobiltelefonirelaterade frågor. IT-stab ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska IT-stab företräda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen.

Avdelningen IT Stödsystem Logistik inom IT-stab behöver förstärka med driftstekniker inom IT.

Avdelningen skall realisera och implementera IT lösningar och koncept som stödjer FMV och Försvarsmakten i utvecklingen och vidmakthållande av försvarslogistikfunktionen samt drifta och förvalta kritisk infrastruktur. Detta sker genom att bl.a. utveckla och förvalta ett antal av FMV och Försvarsmaktens informationssystem (IS). Uppgiften är att genomföra drift, teknisk systemförvaltning/vidmakthållande och utveckling/anpassning av dessa system. Detta innebär även att säkerställa dataflöden inom och mellan system samt kommunikation till och från dessa.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska leverantörer.

Ditt arbete som driftstekniker
Som driftstekniker arbetar du med att genomföra driften av IT-systemen med tillhörande infrastruktur för en del av IT-Stabens "in-sourcade" IT-miljöer. Detta omfattar säkerställande av en effektiv och säker drift av IT-infrastrukturen dvs hårdvara, licenser, kommunikationslösningar, loggningar, tillhörande verksamhetsapplikationer samt serverrum.

Arbetet innebär att kontrollera, testa och driftsätta nya systemfunktioner och uppgraderingar samt kan även omfatta stödjande av verksamheten i användningen av och kravställning för berörda applikationer och miljöer. Detta kan omfatta att även bedriva teknisk IT-utveckling inom uppdraget.
Du kommer samverka med FMV/Försvarsmaktens (FM) olika organisationer samt även kunna stödja organisationens övriga projekt med IT-kompetens

Tjänsterna är placerade i Stockholm eller Arboga, vänligen ange i din ansökan vilken ort du söker till.

Resor både i Sverige och utomlands förekommer.

Våra förväntningar på dig
Du är Högskoleingenjör inom relevant område mot IT eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt.

Du har erfarenhet av att arbeta med:
  • Daglig drift av IT-infrastruktur och med fokus på nätverk, servrar, klienter och applikationer. Felsöka och åtgärda fel och incidenter.
  • Windows server/klient operativsystem, virtualisering, SQL server och Microsoft Office-applikationer.
Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av infrastruktur samt drift och andra gränsytor inom FM/FMV IS/IT-miljö högre sekretessnivåer. Om du har erfarenhet och kunskap om PM3 samt ITIL är det meriterande. Kunskap och förståelse vikten av att dokumentera förändringar i driftsmiljöerna är viktig.
Det är även bra om du har kunskap och erfarenhet av skydd mot röjande signaler.

Du bör ha, men inget krav, även erfarenheter från upphandlingar enligt LOU/LUFS

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift samt innehar B-körkort.

Som person är du serviceinriktad, öppen och social med en god analytisk förmåga. Du drivs av och trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. För dig är det viktigt att utföra ditt arbete med god kvalitet!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter förvaltning av drift och infrastruktur inom IT.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMVs hemsida www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Peter Z Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Gunnar Hansen (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMVs växel)

Sista ansökningsdag 2018-11-23

Vid frågor om befattningen ber vi dig kontakta Jan Lundborg, Chef IT Log 08-782 4810. Vid frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Li Cederblad-Friberg 08-736 29 49.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Försvarets Materielverk FMV
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 24 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se