Projektledare

Projektledare

Be Visionary
At FLIR, we have a simple but ambitious mission: to develop market-leading thermal and sensing technologies which enhance everyday life. From saving energy, to saving lives FLIR is making a real difference in our world.

Our products are used in a wide array of situations to rescue people in danger, detect criminals, conserve energy, navigate safely, provide security around the globe, and protect our environment.

We are looking for individuals who thrive on making an impact and want the excitement of being on a team that wins.

Vi söker dig
Vi söker nu en driven och inspirerande projektledare som motiveras av att leda projekt inom både hårdvara och applikationsutveckling. Var med och led hela processer från förstudier till färdiga produkter och kundlösningar i ett företag som är världsledande.

Som projektledare blir du en del av vår R&D avdelning på dryga 100 personer samt en viktig del av vår projektledargrupp. Vi utvecklar och producerar marknadsledande värmekameror och tillhörande applikationsmjukvaror som på ett bra sätt ska lösa våra kunder behov. Hos oss i Täby samarbetar ingenjörsdiscipliner inom bl.a industri- och interaktionsdesign, optik, mekanik, elektronik och mjukvara. Det ställer höga krav på din förmåga att som projektledare inspirera, kommunicera och skapa tydliga mål för gruppen.

Att vara projektledare på FLIR
I din roll som projektledare på FLIR kommer du oftast att ansvara för ett eller flera projekt av varierande storlek. Ett projekt kan exempelvis vara en helt ny värmekamera eller innovativ mjukvaruapplikation som hjälper våra kunder inom bland annat brandkår, livräddning och byggindustri.

Som projektledare säkerställer du att de olika teamen inom projektet arbetar mot ett gemensamt mål[HM1] , att tid- och integrationsplaner finns och att alla vet vad som ska levereras och till när. Du arbetar aktivt med riskminimering och hantering av oförutsedda problem. I din roll ser du vikten av tydlig och strukturerad kommunikation till projektets alla intressenter.

Om dig
För att trivas i rollen som projektledare förväntar vi oss att du har ett genuint intresse för både ledarskap och teknik. Du är en duktig kommunikatör och ledare, men har även en god förståelse av tekniken – både hårdvara och mjukvara. Du är driven och ser vikten av att arbeta integrationsdrivet med risker som en viktig och integrerad del av projektupplägget. Vi tror att du motiveras av komplexiteten som kommer med att koordinera en mängd olika ingenjörsdiscipliner mot ett gemensamt mål i en spännande arbetsmiljö. Som projektledare har du en förmåga att se helheten och tidigt arbeta med små avvikelser. Du har lätt att sätta dig in i tekniken och även om du ofta har objektledare som tar hand om delteamen i projekten så har du lätt att diskutera tekniska problemställningar.

Vi tror att du
  • Är intresserad av produkter som skyddar vår miljö, räddar liv och ökar säkerheten i jobbet.
  • Är en utbildad civilingenjör inom ett tekniskt område.
  • Har goda ledaregenskaper och kan inspirera dina medarbetare samt få dem att arbeta mot samma mål
  • Är driven och tycker om att ha många kontaktytor
  • Är en skicklig kommunikatör i både svenska och engelska.
  • Brinner för projektledning och har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet som projektledare.
  • Har arbetserfarenhet av både hårdvara och inbyggd mjukvara, men gärna även applikationsmjukvara
Vi erbjuder
FLIR är ett internationellt företag i expansion, där kvalitet, utveckling och ständiga förbättringar är viktiga parametrar. Som marknadsledare är FLIR Systems en dynamisk arbetsplats med högt tempo, där vi erbjuder utmanande karriärmöjligheter och personlig utveckling i en kultur som uppmuntrar nytänkande, kreativitet och lärande, liksom eget ansvar. Du uppmanas att säga vad du tycker och göra det du tror på – vi sätter stort värde på din kreativitet och intuition.

Tycker du att detta låter intressant?
Ansök redan idag, då urval sker löpande. Sista ansökningsdag är 15:e december 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Du kan även enkelt ansöka med din LinkedIn profil som CV. Vid frågor, kontakta ansvariga rekryterare Emelie Sandsten, tel. 0707 – 60 36 96. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Henriksson, Utvecklingschef, 073-436 26 05. Generella frågor om FLIR eller organisationen besvaras av Joakim Pedersen, HR, 08-753 2790.

FLIR Systems Inc, (NASDAQ: FLIR) är världsledande och våra produkter löser kunders problem inom så olika områden som förebyggande underhåll, forskning, utveckling, kustspaning, gränsbevakning, bygginspektion och medicin.

På FLIR är vi idag drygt 3 500 anställda runt om i världen och bedriver verksamhet i mer än 100 länder. Besök gärna vår hemsida så kan du läs mer om vårt företag och våra produkter på www.flir.com

Följ oss på LinkedIn https://www.linkedin.com/company/flir-systems

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Emelie Sandsten
Telefon 0707 - 60 36 96
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.flir.com/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (6 dagar kvar)