Redovisningsansvarig till FAR

Redovisningsansvarig till FAR

Lockas du av rollen som redovisningsansvarig i branschorganisationen FAR som samlar Sveriges ledande experter inom revision, redovisning, skatt och hållbarhet? FAR är också ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomi och har den ledande informationstjänsten inom ekonomiområdet, FAR Online.

Du rapporterar till ekonomichefen. Tjänsten är placerad på FAR:s kontor i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter som redovisningsansvarig
 • Månads-, kvartals-, och årsbokslut för tre verksamhetsområden och staber
 • Budget- och prognos för tre verksamhetsområden och staber
 • Årsredovisning för koncernen och dotterbolaget
 • Moms och skatt
 • Deklarationer och rapportering till Skatteverket och myndigheter
 • Dialog med extern revision
 • Processutveckling inom organisationen
 • Rapportering av löner till extern löneredovisningsbyrå
 • Ta fram rapporter, förbereda och genomföra presentationer
 • Utmana, coacha och utbilda verksamheten i affärsmässiga ekonomiska frågor
Kvalifikationer och erfarenhetVi söker dig som vill driva och ansvara för FAR:s redovisning med tillgång till Sveriges främsta expertis på området. Du har högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har 5+ års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och är självständig i bokslut samt har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar. Du är en van användare av ekonomi-, budget-och prognossystem samt Excel. FAR använder Visma Business (ekonomisystem) och Insight Bizview (budget- och prognossystem). Du har också goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du troligtvis en person med stort driv, som vill jobba tillsammans med dina kompetenta och engagerade kollegor för att nå gemensamma mål. Det är viktigt att du trivs i en föränderlig miljö. Du är ansvarstagande och levererar med hög kvalitet. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete, men också mycket samarbete med verksamhetsansvariga samt med övriga medarbetare på Stab Ekonomi/IT.

Om FAR

FAR är en branschorganisation med cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag med cirka 16.000 anställda. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade skatterådgivare, auktoriserade lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning. Revisorer auktoriseras av Revisorsinspektionen, som också utövar myndighetstillsyn. FAR auktoriserar redovisningskonsulter, lönekonsulter och skatterådgivare och utövar kvalitetskontroll över dessa.

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. Uppdraget från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. För mer information besök www.far.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar FAR med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Malena Windahl 070-791 32 43 alt malena.windahl@meritmind.se eller Caroline Nicklasson, caroline.nicklasson@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)