Windowsspecialist Informationshanteringskontoret (IHK) Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Windowsspecialist Informationshanteringskontoret (IHK) Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och fantastiska stödsystem.

Är du en person som kan tillvarata erfarenheter, samtidigt som du har styrkan att förändra? Vill du vara med och bidra till en effektiv informationshantering på Must? I så fall har vi en plats för dig!

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om sektionen
Sektionen stödjer Must verksamhet med säkra plattformar och system (servrar och klienter) inom Försvarsmakten, nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en riktigt vass Windowsspecialist till Teknikavdelningen på IHK. Rollen innebär att du är specialist och driver utvecklingen av våra klientplattformar tillsammans med projektledare och produktionsansvariga inom IHK. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer höga krav på IT-säkerhet.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet av arbete med Windows på klientsidan.
Du har även erfarenhet av Windows på serversidan.

Du som söker har en för området relevant utbildning på akademisk nivå eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Meriterande
Kunskap om scriptspråk som Python och Javascript.
Kunskap inom programmering inom C/C++ samt C# och .NET
Erfarenhet av GPO/Applocker/Appcontrol
Erfarenhet av Remote Desktop, RemoteApp, VDI
Erfarenhet av Powershell/DSC, Automatisering
Erfarenhet av Active Directory
Erfarenhet av PKI-lösningar
Erfarenhet av Protokoll såsom DNS, NTP och Syslog
Erfarenhet av Härdningsmetodik från tex CIS
Erfarenhet av paketering av mjukvara
Erfarenhet av arbete med system med höga krav på säkerhet
Erfarenhet av arbete med system med krav på att hantera försvarssekretess
Erfarenhet av arbete med system inom svenska myndigheter

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och metodisk. Med ett starkt driv och stort engagemang. Du är en initiativrik person med förmågan att komma på lösningar på de tekniska utmaningar du har till uppgift att lösa. Gott samarbete är för dig givet och en garant för att god kvalité uppnås.

Variationen i arbetsuppgifterna kräver att du är prestigelös och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och situationer. Rollen och arbetet kräver hög samarbetsförmåga och måste uppnå stort förtroende både internt och externt.

Vi söker dig som älskar och besitter stor kunskap i Windows på klient och serversidan. Kanske kommer du från en liknande roll men känner att du vill driva utveckling inom IHK:s ansvarsområde. Du trivs med att jobba i tvärfunktionella team och vill vara en del av ett framgångsrikt utvecklingsteam.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsort är Stockholm och tillträdesdatum sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar flextid. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Windowsspecialist IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-29 Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (10 dagar kvar)