Verksamhetsutvecklare

Verksamhetsutvecklare

Vill du vara med och utveckla Försvarsmaktens information- och dokumenthantering? Då ska Du söka tjänsten som verksamhetsutvecklare.

Om tjänsten
Planeringsavdelningen (PlanA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE) är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Försvarsmakten står inför stora förändringar med nya arbetssätt inom arkiv- och dokumenthantering. Arbete pågår med att införa ett gemensamt e-arkiv, nytt IT-stöd för arkivredovisning samt ett centralarkiv för analoga handlingar.

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare inom Planeringsavdelningen kommer du att arbeta tillsammans i grupp med ett flertal verksamhetsutvecklare samt IT-arkivarier. Du kommer att arbeta strategiskt med fokus på frågor som rör bevarande och gallring av allmänna handlingar, arkivredovisning, digitalt bevarande, utbildning och utveckling av gemensamma arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår att leda och samordna utredningar och utvecklingsarbeten inom enheten, samt samverka med andra delar inom myndigheten som arbetar med informationshantering på olika sätt. Som verksamhetsutvecklare kommer du även att arbeta med planering och uppföljning av enhetens verksamhet samt omvärldsbevakning inom dokumenthanteringsområdet. Därtill kommer du också att delta i Försvarsmaktens insats- och övningsverksamhet.

Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet som arkivarie inom offentlig förvaltning och du har tidigare arbetat med projektledning av olika verksamhetsutvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av utveckling och framtagning av klassificeringsstruktur och verksamhetsbaserad arkivredovisning, samt kunskap om elektronisk arkivering och begrepp relevanta för området.

Kvalifikationer
  • 3-årig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap
  • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
  • En väl utvecklad kommunikativ förmåga, samt en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att arbete med verksamhetsbaserad arkivredovisning samt e-arkiv
  • Projektledarkompetens
Personliga egenskaper
Du är en person som tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga till samarbete och kan leda och motivera andra medarbetare. Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera egna texter av hög kvalitet. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Resor i tjänsten kan förekomma. Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta avdelningschef Kennet Ölund, 070-836 16 97. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-specialist Louise Miliotis, 070-836 16 37.

Fackliga företrädare
SACO: Åsa Danielsson Bjurensand, 073-430 97 74
SEKO: Jörgen Steen, 070-677 99 21
OFR-S: Robert Oidermaa, 072-174 39 54

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-08-31, den ska innehålla CV samt ansökningsbrev som på ett motiverande sätt beskriver varför du är lämplig för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug (10 dagar kvar)
Visa var