Verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering

Verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering

Vill du vara med och utveckla ett av Försvarsmaktens mest spännande områden? Då ska Du söka tjänsten som verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering.

Om enheten
Utvecklingsavdelningen (UtvA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE) är en del av Försvarsmaktens HR Centrum(FM HRC)Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter med över 130 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom informations- och dokumenthantering.

Försvarsmakten står inför stora förändringar med nya arbetssätt inom arkiv- och dokumenthantering. Arbete pågår med att införa ett gemensamt e-arkiv, nytt IT-stöd för arkivredovisning samt ny lösning för hantering av myndighetens analoga handlingar. Dokumenthanteringsenheten söker därför nya medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten inom dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare inom Utvecklingsavdelningen kommer du att arbeta tillsammans i grupp med ett flertal verksamhetsutvecklare samt IT-arkivarier. Du kommer att arbeta strategiskt med fokus på frågor som rör bevarande och gallring av allmänna handlingar, arkivredovisning, digitalt bevarande, utbildning och utveckling av gemensamma arbetssätt.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och samordna utredningar och utvecklingsarbeten inom enheten, samt samverka med andra delar inom myndigheten som arbetar med informationshantering på olika sätt.

Som verksamhetsutvecklare kommer du även att arbeta med planering och uppföljning av enhetens verksamhet samt omvärldsbevakning inom dokumenthanteringsområdet. Därtill kommer du också att delta i Försvarsmaktens insats- och övningsverksamhet.

Kravprofil
Vi söker dig som är arkivarie med arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning. Vi ser gärna att du har arbetat med verksamhetsutveckling och är van att ha rollen som projektledare. Därtill har du har erfarenhet av att ta fram och utveckla klassificeringsstrukturer, dokumenthanteringsplaner, verksamhetsbaserad arkivredovisning samt har kunskap om elektronisk arkivering och begrepp relevanta för området.

Kvalifikationer
  • 3-årig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap.
  • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet.
  • En väl utvecklad kommunikativ förmåga, samt en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift.
  • B-körkort.
Meriterande
  • God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av att arbete med verksamhetsbaserad arkivredovisning samt e-arkiv.
  • Projektledarkompetens.
Personliga egenskaper
Du är en person som tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga till samarbete och kan leda och motivera andra medarbetare. Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera egna texter av hög kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kan förekomma.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Kennet Ölund, tfn 070-836 16 97,
Verksamhetsutvecklare, Åsa Danielsson, tfn 08-514 391 57.

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson, Madeleine Bagg (HKV),
SEKO: Monika Danielsson (HRC),
OFR-S: Freddy Tullgren, (Försvarsförbundet, nås via 08-402 40 00),
OFR-O: Therese Lund (HRC),
Samtliga nås, undantaget OFR-S, via växeln 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-06-26 den ska innehålla CV samt ansökningsbrev som på ett motiverande sätt beskriver varför du är lämplig för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 26 juni 2020 (28 dagar kvar)