Verksamhetsutvecklare Must IHK

Verksamhetsutvecklare Must IHK

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) söker verksamhetsutvecklare

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Kärnverksamheten stöds av en väl fungerande informationshantering och tekniska stödsystem för kommunikation och informationsspridning nationellt såväl som internationellt.

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare arbetar du med att utifrån teknikens möjligheter utforma nya, införa och förbättra digitala produkter och tjänster. Dessa ska matcha digitaliserade processer som stärker Must förmåga att bedriva militär underrättelse- och säkerhetstjänst. Arbetet sker i nära samarbete med andra kollegor från kontoret, andra delar av Must och Försvarsmakten.

Vem är du?
Som person är du utvecklingsorienterad och har förståelse för hur människa, dator och organisation samspelar för att verksamheter ska lyckas i sin digitala omställning. Du har förståelse för hur digital teknik, t.ex. Artificiell Intelligens, maskinlärning och effektiv hantering av stora datamängder, kombinerat med nya arbetssätt, ger en verksamhet möjlighet att både skapa nya och större värden och bli med effektiv. Du har förmåga att arbeta långsiktigt och hantera uppkomna behov på kortare sikt. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat utifrån etablerad praxis inom ditt fält. Du har ett eget driv och ett genuint intresse för den digitala omställningen av samhället.

Du har god förmåga att bygga både förtroende och personliga nätverk. Du är duktig på att kommunicera på ett pedagogisk och tydligt sätt som ger kollegor förutsättningar att förstå hur ni tillsammans ska ta er från nuläge till nyläge. Du trivs med att samarbeta och är en god lyssnare i dialogen med andra. Du är prestigelös som person och med personlig mognad, pålitlighet och hög integritet skapar du förtroende för ditt arbete. Ett verifierat och stabilt säkerhetsmedvetande karaktäriserar dig som person.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier
  • Relevant akademisk examen t ex datavetenskap, affärsutveckling, eller teknik. Alternativt motsvarande kompetens förvärvat utifrån mångårig yrkeserfarenhet inom eller utanför Försvarsmakten
  • Minst 2 års erfarenhet av verksamhetsutvecklingsuppdrag där digitalisering, ur ett eller flera perspektiv, varit en central komponent
  • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande

Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier
  • Lång och gedigen erfarenhet av att ha jobbat med verksamhetsutveckling i olika verksamheter med olika förutsättningar. Gärna i flera olika roller t ex som förändringsledare, processutvecklare, kravanalytiker, verksamhetsanalytiker, tjänstedesigner, arkitekt, projekt- eller förvaltningsledare
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling i miljöer där personal-, informations- och/eller fysisk säkerhet har haft en avgörande betydelse för verksamhetens utformning
  • Kunskap och erfarenhet av digital transformation av verksamhetsprocesser
  • Erfarenhet av att verka i och/eller medverka i etablering av anpassade styrmodeller för att bedriva digital utveckling av produkter, tjänster och processer
  • Erfarenhet av digitalisering inom Försvarsmakten och/eller annan offentlig verksamhet med närliggande förutsättningar
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet i allmänhet samt underrättelse- och säkerhetstjänst i synnerhet
Övrigt
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se ,vänligen skriv "Verksamhetsutvecklare IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-02.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 maj 2021 (22 dagar kvar)