Verksamhetshandläggare (uppföljning/analys)

Verksamhetshandläggare (uppföljning/analys)

Befattningen erbjuder

Stridskraften hemvärnet står inför en spännande tillväxt och utveckling. Förbandsproduktionen och utveckling av stridskraften Hemvärnet leds från Rikshemvärnsavdelningen vid Högkvarteret. Som verksamhetshandläggare erbjuds du att vara en viktig del i detta.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och möjligheter att kompetensutvecklas. Försvarsmakten erbjuder dessutom sina medarbetare möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid och Högkvarteret erbjuder många alternativ till träning.

Om enheten
Rikshemvärnsavdelningen är Rikshemvärnschefens stab för att kunna leda förbandsproduktionen av stridskraften Hemvärnet. Stridskraften består av en stridsskola, fyra militärregioner med staber, regionala utbildningsgrupper och totalt 40 hemvärnsbataljoner. Stridskraften består av ca 800 fast anställda samt ca 22 000 frivilliga i hemvärnsförbanden.

Du ingår i ett arbetslag, en sektion, med fokus på planering, genomförande och uppföljning av den verksamhet som leder till att Försvarsmaktens hemvärnsförband är bemannade och övade för att möta beredskapskraven från fred via kris till krig. Sektionen är bemannad av både militära och civila befattningshavare

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetshandläggare deltar du i verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. Ditt främsta ansvarsområde utgörs av uppföljning och rapportering av innevarande år inom ramen för månads- och årsrapporter. En viktig del av ditt arbete utgörs av sammanställning, analys och redovisning av verksamheten vid våra fem organisationsenheter. Utöver uppföljningsarbetet deltar du i olika projekt och bidrar i planering av kommande verksamhet. Arbetsuppgifterna kräver att du är lagspelare och därmed att du har lätt för att samarbeta med andra.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i:

Deltar och bereder uppföljning genom rapporter från underställa förband, vilket innefattar framtagande av statistik ur system PRIO BO, Atlas och Mitt Försvarsmakten.

Deltar i löpande redovisningar (månadsrapporter) inom HKV.

Deltar och bereder underlag för verksamhetsbeslut, verksamhetsplaner (uppdrag) och redovisning inom Rikshemvärnschefens ansvar.

Deltar i dialoger med underställda förband och överordnad ledningsnivå.

Deltar i sektionens övriga stabsarbete.

Kvalifikationer

Dokumenterad erfarenhet av verksamhetsplanering, produktion och ekonomi

Examen från gymnasium

Microsoft Office

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande

Erfarenhet av verksamhetsplanering och verksamhetsledning från myndighet, central eller regional stab alternativt förbandsledning.

Kunskap om verksamhetsledning och erfarenhet av ekonomiplanering, uppföljning och redovisning inom Försvarsmaktens.

Erfarenhet av att arbetat med SAP/PRIO

Erfarenhet av statistikhantering

Erfarenhet av Hemvärnet och/eller frivillig försvarsverksamhet

Körkort *B

Personliga egenskaper

Du har en god analytisk förmåga där du ser sammanhang och identifiera väsentligheter. Du har förmågan att arbeta självständigt, samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Du är en prestigelös lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före din egna. Du har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer i organisationen. Du tar initiativ och har förmågan att arbeta med flera frågor parallellt och kan i perioder arbeta i ett högt tempo. För att lyckas i rollen så är det viktigt att du är en noggrann och ansvarsfull person som levererar resultat med god precision. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: omgående
Inrikes tjänsteresor förekommer

Upplysningar om befattningen

Sektionschef, Överstelöjtnant Patrik Berge
076-8826082

Fackliga företrädare

OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO Liselott Larsson

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 okt 2021 (15 dagar kvar)