Välkommen till Telekom- och Sensorsektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter!

Välkommen till Telekom- och Sensorsektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter!

På Telekom- och Sensorsektion vid Högkvarterets Produktionsledning söker vi nu flera nya medarbetare som vill arbeta med Försvarsmaktens telekommunikationer.

Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att i ledande roll arbeta med Försvarsmaktens telekommunikationer. Inom området återfinns en stor mängd tekniska system och delsystem som är i bruk nationellt och landsomfattande samt i internationella insatser. Ditt arbete hos oss leder till att Försvarsmaktens krav och behov på telekommunikationer uppfylls i såväl fred, kris som krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att samordna produktionen av Försvarsmaktens telekommunikationssystem. Det gör du genom att leda eller delta i produktionsgrupper (ProdG) som vi genomför tillsammans med andra. Du kommer också med grund i våra anvisningar och beslutsmodeller för tekniska system ta fram underlag för verksamhetsanalyser, system- och säkerhetsmålsättning samt underlag för ekonomi, beställningar, ackreditering och godkännanden av tekniska system.

Efterhand som du utvecklas kommer du få ett större eget ansvar. Möjligheten till vidareutbildning är också stor. Befattningen kan innebära en del inrikes resor i tjänsten.

Tjänsten är placerad i Stockholm, vid Högkvarteret på Banérgatan 62.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör, har militärteknisk utbildning eller som har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du ska ha god allmänbildning inom teknik och särskilt inom telekommunikation. Du har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, både på svenska och på engelska. Du har körkort.

Meriterande
Det är meriterande om du har eller har haft anställning i Försvarsmakten med närliggande eller liknande arbetsuppgifter.

Det är också meriterande om du tidigare har arbetat med systemtekniska frågor hos en kommersiell tele- eller internetoperatör.

Personliga egenskaper
Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet hos oss kräver både god stresstålighet och samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är också noggrann och har god analytisk förmåga. Du kan samarbeta med andra och är social, prestigelös och strukturerad. Du kan anpassa dig till nya situationer och till nya omständigheter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Rekryteringsprocessen innehåller bland annat prövning hos TRM som genomförs i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så åtföljs det av intervjuer och säkerhetsprövning på rekryterande organisationsenhet.
Anställningsformen är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta
Rekryterande chef kk Mats Billstig, tfn 08-788 78 38.

Fackliga representanter
OFR/O: Arne Nilsson,
OFR/S: Robert Oidermaa,
SACO-S: Camilla Robertsson,
Samtliga nås via tfn 010 123 45 67.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-02. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär grundutbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (4 dagar kvar)