Threat Hunter till sektionen för teknisk inhämtning

Försvarsmakten · Data & IT · 21 okt

Om jobbet

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.
Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Sökande enhet
Must söker nu en erfaren Threat Hunter till sektionen för teknisk inhämtning.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär analys av nätverkstrafik samt loggdata från flera datakällor, i syfte att detektera skadlig kod samt spår av it-angrepp. Du bearbetar stora informationsmängder och presenterar dina resultat i form av rapporter och visualiseringar.
Du kravställer, designar och i vissa fall implementerar de it-system som behövs för att fullgöra dina arbetsuppgifter. Du följer aktivt utvecklingen inom cyberområdet

Kvalifikationer
 • Stor kunskap och erfarenhet av arbete med skadlig kod, sårbarheter och angreppsvektorer.
 • Goda kunskaper om APT och hotaktörer inom cyberområdet.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med IOC:er och produkter såsom MISP och sandbox-lösningar.
 • Erfarenhet från systemutveckling, programmering och scriptspråk.
 • Goda kunskaper om nätverksteknik och nätverksprotokoll.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete inom antivirus-industrin.
 • Erfarenhet av att ha jobbat med stora datamängder och visualisering.
 • Erfarenhet från arbete i SOC, nätverksforensik och penetrationstestning.
 • Kunskap om reversing av skadlig kod.
 • Försvarsmaktens certifieringar (Färist, DNS, IP-nät o liknande).
 • Certifiering Cisco CCNA eller motsvarande kunskaper.
 • Körkort - B.
Personliga egenskaper
För att du ska trivas med arbetet inom de olika områden som befattningen verkar inom är det av vikt att du är initiativrik och resultatfokuserad. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Tjänsten ställer mycket höga krav på din integritet och ditt IT-säkerhetsmedvetande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Arne Nilsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Frågor om befattningen
via mail: must-ledk-hr@mil.se. Anmälan sker på denna sida men Du kan även skicka Ditt CV och personliga brev per post till: Försvarsmakten Högkvarteret, Must Ledk HR, 107 85 Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-21 Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 okt

Om företaget