Telekomingenjör till Signalkontrollsektionen vid Must

Telekomingenjör till Signalkontrollsektionen vid Must

Must bedriver underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst för nationella behov. I det senare ligger att följa upp säkerhetshotande aktörer och arbeta med skyddsåtgärder och säkra kommunikationer. Underrättelsetjänsten samlar på regeringens och ÖB:s uppdrag in information som analyseras och delges som underrättelser.
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Signalkontrollsektionen är en del av Säkerhetskontoret.
Must söker nu en telekomingenjör som skall verka vid Signalkontrollsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Signalkontrollsektionen söker en telekomingenjör för arbete med utveckling av sektionens förmågor i samband med signalkontroll och tekniska kontroller av telekommunikationssystem.
Detta innebär bland annat följande:
 • Självständigt och i grupp driva materielutvecklingsprojekt inom telekomområdet.
 • Medverka vid signalkontroll och tekniska kontroller av Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem.
 • Bearbeta, analysera och sekretessutvärdera inhämtad information.
 • Medverka vid säkerhetsanalyser av IT- och telekommunikationssystem.
 • I tjänsten förekommer resor både inom och utom landet, ibland med kort framförhållning.
Metodutveckling är en naturlig del av arbetet då teknik och tillvägagångssätt ständigt förändras.

Vi söker dig som klarar av att arbeta på andra platser än kontoret och anpassa sig till olika arbetsförhållanden, är självgående och drivande men klarar av att arbeta tätt intill kollegor under längre tid.

Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning/civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot telekommunikation, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Goda kunskaper avseende infrastruktur för kommande 5G nät.
 • Erfarenhet av arbete med tele och/eller IT infrastruktur.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • Körkort - B
Meriterande kvalifikationer
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation och ledning.
 • Förtrogen med Försvarsmaktens tele och IT- infrastruktur.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög integritet och gott omdöme. Du har också mycket god samarbetsförmåga, är initiativtagande, noggrann och tar ansvar.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Typ av befattning: Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är oberoende som kan tillsättas med både militär och civil kompetens.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow och för OFR/O Roger Ericsson båda nås via växeln 08-788 75 00.
Frågor om tjänsten mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Ansökan skickas till:

Försvarsmakten
Högkvarteret
Must LEDK HR
107 85 Stockholm

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-30.
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev, i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning. Märk din ansökan "Telekomingenjör"

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (10 dagar kvar)