Teknisk projektledare vid Sektionen för operativ teknik

Teknisk projektledare vid Sektionen för operativ teknik

Sektionen för operativ teknik (SOT) är en del av Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Stockholm. Förbandets primära uppgift är att tillföra kvalificerade tekniska förmågor inom ramen för specialoperationer. Förbandet leds av chefen för Specialförbandsledningen (SFL) och omfattar ett brett spektrum av teknikområden men med fokus mot data- och radioteknik.

SOT söker en ny medarbetare som tar med sig något nytt in till vår arbetsplats i form av erfarenheter eller specifik tekniskkompetens inom främst radio- och telekomteknik samt IT-säkerhet för att därigenom kunna driva vår interna utveckling vidare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Projektledning och/eller expertis i olika typer av tekniska utvecklingsprojekt
 • Kravställning och i viss mån implementering av system som krävs för arbetet
 • Vidareutveckling av befintliga verktyg och metoder
 • Testning och utvärdering av system och metoder
I dina arbetsuppgifter ingår också att hålla utbildningar internt och externt med ansvar för planering och genomförande, samverkan på myndighetsnivå och att genomföra enklare upphandligar.

Kvalitikationer
 • Goda kunskaper och erfarenheter inom radio- och telekomteknik
 • Körkort lägst B-behörighet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
Meriterande kvalifikationer
 • Kunskaper och erfarenhet av teknisk projektledning
 • Kunskaper om nätverksteknik och nätverksprotokoll
 • Kunskaper och erfarenheter i systemutveckling och programmering
 • Militär erfarenhet såsom värnplikt/GMU och deltagande i utlandsstyrkan
Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

För att du ska trivas är det av vikt att du är, resultatfokuserad och har en vilja att bidra med din kompetens. Du ska kunna växla mellan komplexa uppgifter såsom teknikutveckling, projektledning, myndighetssamverkan och arbetsuppgifter av praktisk art.

Stor del av arbetet ställer krav på kreativitet och självständigt arbete varvid du måste kunna hitta nya lösningar på uppkomna problem.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Tjänstgöring på annan ort samt utlandstjänstgöring kan förekomma.

För att erbjudas tjänsten vid SOT krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.
 • Arbetsort Stockholm
 • Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning
 • För tjänsten vid SOT bör du klara FM fysiska baskrav
Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange Teknisk projektledare i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-02-28. Andra intyg/betyg eller motsvarande som styrker erfarenheter och kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (38 dagar kvar)