Taktiska underrättelseanalytiker till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Taktiska underrättelseanalytiker till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare. Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu fler taktiska underrättelseanalytiker. Vi söker dig som har det som krävs för att aktivt bidra till Sveriges förmåga och utveckling inom cyberförsvaret.

Om befattningen

Våra taktiska underrättelseanalytiker håller sig professionellt uppdaterade kring hot- och sårbarheter ur ett helhetsperspektiv inom sitt ansvarsområde. Huvuduppgiften är produktion av olika analyser som bidrar till rätt åtgärder inom ramen för det taktiska genomförandet av cyberoperationer.

Det kommer finnas möjlighet att påverka rollen utifrån verksamhetens behov, dina kompetenser och intressen. Du kan exempelvis utvecklas mot specialist eller generalist. Kontinuerlig kompetensutveckling är en förutsättning för att lyckas och ingår i uppdraget.

Främst kommer arbetsuppgifterna inom cybermiljön bestå av att:

* upprätthålla kunskap om kvalificerade hotaktörer och sårbarheter

producera analyser eller andra typer av beslutsunderlag, främst med ett kontextuellt fokus *
 • mvärldsbevaka inom eget ansvarsområde*
 • delta i verksamhetens kontinuerliga utveckling- och förbättringsarbete
Kvalifikationer
 • Officer (OF 1-2), specialistofficer (OR 6-7) eller civil högskoleutbildning gärna inom statsvetenskap eller beteendevetenskap alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av extrahering, sammanställning och analys av information från olika källor.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.
 • Erfarenhet av arbete med bedömningar och analys
 • Intresse av datornätverk, operativsystem, logganalys, programmering, scriptning, it-säkerhet, OSINT.
 • Erfarenhet av arbete inom underrättelse- och säkerhetstjänst eller brottsutredande myndighet.
Certifieringar inom it, exempelvis CISSP eller GIAC.*
 • Kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.
 • Körkort B
Personliga kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du är ansvarstagande och tar initiativ för att bidra till att uppnå efterfrågat resultat i arbetet. Vi ser också att du har en stark integritet, är lyhörd och arbetar med precision, vilket präglar ditt agerande i grupp. Du är analytisk och genuint intresserad av it-säkerhet och kan prioritera mellan operativt resultat och eget lärande. Det är viktigt att du ser personer med olika utbildningsbakgrund och kompetenser som berikande och en naturlig del i ditt arbetsliv. Du är förändringsbenägen och självgående utifrån vad situationen kräver och möjliggör. För att trivas behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och tillämpar ett kritiskt och sakligt förhållningssätt i ditt arbete.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 807790 eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)