Systemadministratörer till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Systemadministratörer till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare.

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu systemadministratörer. Vi söker dig som har erfarenhet av systemadministration och som vill utvecklas i en stimulerande och unik miljö.

Om befattningen

I befattningen kommer du att arbeta med design, installation, konfiguration, härdning, och övervakning av servrar och klienter. Målet är att säkerställa att alla inom verksamheten har en tillförlitlig och säker it-miljö att arbeta i. Du kommer att få ta ansvar för verksamhetskritiska system med höga säkerhetskrav med hjälp av moderna verktyg och tekniker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Installera, konfigurera och övervaka hårdvara, tjänster och applikationer.
 • Ta fram design av nya tjänster och applikationer eller uppdatera befintliga.
 • Ta fram specifikationer för hårdvara som krävs för att kunna köra befintliga eller planerade tjänster och applikationer på.
 • Delta i att ha en fungerande process för säkerhetskopiering och återställning.
Kvalifikationer
 • Minst två års erfarenhet av arbete som systemadministratör.
 • Dokumenterad erfarenhet av Linux och Windows.
 • Goda kunskaper inom it- och nätverksteknik.
 • Kunskaper inom automatisering och skriptning (Ansible, Python, Bash, Powershell, m m).
 • Eftergymnasial utbildning eller kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Erfarenhet av Active Directory/Samba.
 • Erfarenhet av Public Key Infrastructure (PKI).
 • Erfarenhet av infrastruktur som kod.
 • Certifieringar inom Linux och Windows.
 • IT-säkerhetsrelaterade certifieringar.
Personliga kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du behöver vara analytisk och noggrann. Du vågar ta initiativ i ditt dagliga arbete och har viljan att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du har en god förmåga att samarbeta med andra men kan också arbeta självständigt. För att trivas hos oss behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma.Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se ange referens 803342 eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)