Stabsofficer till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänsten, must

Stabsofficer till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänsten, must

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Säkerhetsunderrättelseavdelningen (SÄKU) arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. En stor del av arbetet på SÄKU är inriktat mot främmande staters underrättelseverksamhet som riktas mot Sverige och svenska intressen, med särskilt fokus på den främmande underrättelseverksamhet som riktas mot Försvarsmakten.

Huvudsakliga uppgifter

Du deltar i planering och samordning av avdelningens verksamhet. Din roll är stabsofficer och handläggare, där du jobbar både självständigt och ingår i arbetsgrupper. En viktig del i arbetet är samverkan med andra enheter inom Must, Försvarsmakten och andra myndigheter. Vidare deltar du i eller leder enskilda projekt eller ärenden.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning eller motsvarande militär utbildning.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska.
  • Erfarenhet av verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och samordning av verksamhet.
  • Erfarenhet av tjänstgöring på, för tjänsten relevanta, befattningar vid Must, krigsförband eller motsvarande från annan myndighet.
  • God kunskap om den militära underrättelse- och säkerhetstjänstens organisation, verksamhet och arbetssätt.
Meriterande
  • Flerårig erfarenhet av att bedriva underrättelsearbete vid myndighet.
  • God kunskap om Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av arbetsledande befattning.
  • Erfarenhet från internationell insats.
  • Erfarenhet från FM ledning- sambandssystem.
Personliga egenskaper

I befattningen ingår att hantera stor mängd sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Säkerhetsunderrättelsearbetet är av naturen till del händelsestyrt vilket ställer krav på hög flexibilitet och förmåga att även delta i praktiska arbeten utanför kontorsmiljön. Du är van att arbeta både självständigt och leda tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Du är driven, strukturerad, ansvarstagande och kan leverera både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressande arbetsförhållanden.Vidare har du god förmåga att självständigt analysera, planera, genomföra och pedagogiskt redovisa uppgifter. För att du ska trivas är det av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ, tydlig, prestigelös och har lätt att skapa kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm .Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv " SO SÄKU" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din intresseanmälan senast 2021-04-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (14 dagar kvar)